Verdenskendt youtuber fyret af Disney: Fyrede antisemitiske jokes af

onsdag d. 15. februar 2017 kl: 5. 46 Af: Louise Bennetzen
Pewdiepie 3 - Wikipedia
Youtuberen er også kommet med kommentarer om nazisme og islamisk terrorisme. Foto: Wikipedia

Disney vil ikke længere have noget at gøre med verdens største youtuber.

Disney er blevet træt af verdens højst betalte youtubestjerne PewDiePie, efter han har fyret antisemitiske jokes af i sine videoer. Det skriver BBC.

Firmaet har derfor valgt, ikke at ville samarbejde mere med stjernen. En beslutning der kommer, efter han har uploadet flere videoer over de sidste måneder med referencer til nazisme og antisemitisme.

105 millioner om året

PewDiePie, hvis rigtige navn er Felix Kjellberg, erkender, at materialet er anstødeligt, men siger, at han ikke støtter nogen form for hadefuld attitude.

Svenskeren, som er den højst betalte youtuber i verden, tjente omkring 105 millioner kroner igennem youtube i 2016. Han er også den youtuber med suverænt flest følgere. Han har nemlig mere end 53 millioner følgere.

Felix har samarbejdet med Disney igennem Maker Studios, et firma med et netværk af youtubestjerner, der trækker flere milliarder af visninger ind om måneden og derved generer en kæmpe indkomst gennem reklamer.

– Selvom Felix har fået følgere ved at være provokerende og respektløs, så er han tydeligvis gået over stregen den her gang. Det har betydet, at videoerne er blevet upassende, udtaler Maker Studios.

Snart kan du streame Disney hos giganten selv

Laver sjov med nazime og islamisk terror

I en af de kontroversielle videoer, betalte Felix to indere gennem en hjemmeside til at holde et skilt, hvor der står: “Død over alle jøder.”

Youtuberen forsvarer sig selv ved at sige, at han prøvede at vise hvor sindsyg den moderne verden er. Han ville især påpege, hvor sindsyge nogle online tjenester er, samt at folk vil sige alt for meget få penge. Han mener selv, det er til grin at tro, at han står inde for budskabet på skiltet. Selvom det ikke var intentionen, kan han godt se, at vittigheden var anstødelig.

Elsket tegnefilmskaber var i virkeligheden hemmelig stikker

Men det er ikke den eneste video, hvor Felix er trådt over stregen ifølge Maker Studios. I andre videoer har han nemlig vist hagekors tegnet af en fan, spillet Nazipartiets hymne og lavet en kort salut til  Hitler – noget han siger alt sammen blev gjort for sjovt.

Det er ikke første gang PewDiePie er kommet i problemer med sine udtalelser. Sidste år blev han midlertidigt suspenderet fra Twitter, efter han lavede jokes omkring Islamisk Stat.

Del din kommentar

Forsiden lige nu