Viggo Mortensen vender snuden mod Danmark

søndag d. 17. juli 2016 kl: 16. 07 Af: Ritzau Fokus
Viggo Mortensen
Viggo Mortensen er med, når der er gallapremiere på dramaet "Captain Fantastic" i Dagmar Biograf den 2. august. Foto: Søren Bidstrup/Scanpix (Arkivfoto)

Den 2. august er der dansk gallapremiere på "Captain Fantastic", og den gæstes af filmens dansk-amerikanske stjerne, Viggo Mortensen.

En af Hollywoods store stjerner med dansk blod i årerne kommer til København.

Skuespilleren Viggo Mortensen er nemlig med, når der er gallapremiere på dramaet “Captain Fantastic” i Dagmar Biograf den 2. august. Det skriver Scanbox Entertainment i en pressemeddelelse.

I filmen spiller han hovedrollen som Ben, der er far til seks børn og har valgt at opdrage dem på en helt særlig måde. De vokser op isoleret i en skov, langt væk fra samfundets materialisme, men en familietragedie tvinger dem til en tur ud på de amerikanske landeveje. Her skal de pludselig møde alt det, de aldrig har kendt til.

Viggo Mortensen overrasker med evner for andet end film

Undervejs i filmen bliver Bens idealer udfordret. For eksempel på et restaurantbesøg, hvor han tager sig selv i at bilde børnene ind, at cola er giftigt vand. Men snart skal han og familien håndtere meget større problemer, da bedsteforældrene kræver forældremyndigheden over de seks børn.

57-årige Viggo Mortensen begyndte sin skuespilkarriere i 1985 med sin rolle i filmen “Witness”, men han blev for alvor verdenskendt som Aragorn i trilogien om “Ringenes Herre”.

Ti år siden: Viggo Mortensens vilde kampscene

Siden er han blandt andet blevet nomineret til en Oscar for præstationen i filmen “Eastern Promises”.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu