Vinterbergs misser Golden Globe-statuette

mandag d. 13. januar 2014 kl: 8. 27 Af: Ritzau Fokus
 

Thomas Vinterberg går tomhændet hjem fra Golden Globe-festen, hvilket også mindsker hans chancer for at vinde en Oscar med “Jagten”. Foto: Colourbox free

Prisen for bedste ikke-engelsksprogede film gik i stedet til italienske “Den Store Skønhed”.

Den danske instruktør Thomas Vinterberg kommer ikke hjem med en statuette fra årets Golden Globe-show, der blev afviklet natten til mandag dansk tid i Los Angeles.

Vinterbergs film “Jagten” var ellers nomineret i kategorien bedste ikke-engelsksprogede film, men den prestigefyldte pris gik i stedet til den italienske film “La grande bellezza”, der på dansk hedder “Den store skønhed”.

Vinterberg starter optagelser til stjernespækket thriller

Instruktøren Paolo Sorrentino takkede både sin familie og sendte en hilsen til sit hjemland, da han gik på scenen for at modtage prisen.

– Tak til Italien, som er et vanvittigt, men smukt land, lød det fra Sorrentino.

Thomas Vinterberg har fortsat muligheden for at blive hædret i USA for “Jagten”. Filmen er med i opløbet om at blive nomineret til en Oscar – nomineringerne bliver offentliggjort torsdag.

Thomas Vinterberg har skrevet manuskriptet til “Jagten” sammen med Tobias Lindholm. Filmen havde dansk premiere sidste år og har været en af de tre bedst sælgende film de seneste fem år. Filmen har solgt over 670.000 billetter i de danske biografer.

I filmen er det hovedpersonen Lucas’ bedste vens datter, som sætter gang i jagten. I børnehaven siger hun nogle ord, der slipper raseriet løs i den danske provinsby, og snart må Lucas kæmpe for sin overlevelse.

Mads Mikkelsen spiller hovedrollen som Lucas. I Cannes vandt han prisen for bedste mandlige hovedrolle i 2012. Ud over Mikkelsen spiller blandt andet Susse Wold og Thomas Bo Larsen med i filmen.

Vinterberg har høstet flere priser for sin film. Sidste år vandt “Jagten” Nordisk Råds Filmpris, og den hentede også en pris ved European Film Awards i Berlin for bedste manuskript.

Vinterberg-film hædres med europæisk filmpris

Oscar-uddelingen finder sted i Dolby Theatre i Hollywood søndag den 2. marts 2014 og har den amerikanske komiker Ellen DeGeneres som vært.

/ritzau/

Del din kommentar

Forsiden lige nu