Voldsrapper nægtet visum: Aflyser koncert

onsdag d. 2. december 2015 kl: 18. 00 Af: Ritzau Fokus
 
Chris Brown fik fem års betinget fængsel, en bødestraf og samfundstjeneste for overfaldet mod Rihanna.

Chris Brown fik fem års betinget fængsel, en bødestraf og samfundstjeneste for overfaldet mod Rihanna. Foto: Jordan Strauss/JORDAN STRAUSS/INVISION/AP

Rapperen Chris Brown, der tæskede sangerinden til blods, aflyser sin australske turné, efter kontinentets regering ville nægte ham visum.

Chris Brown er persona non grata i Australien.

Skandale-sangstjerne slår til igen: Anholdt efter koncert

I 2009 overfaldt den 26-årige rapper sin daværende kæreste, Rihanna, og tæskede den 27-årige sangerinde til blods, og efterfølgende blev Brown straffet med en betinget voldsdom, en bøde og med samfundstjeneste, som stadig har vidtrækkende konsekvenser.

Stikket er trukket

Rapperen skulle have spillet fire koncerter på kontinentet, men nu meddeler hans promotor, at stikket er trukket. De australske myndigheder nægter simpelthen at udstede visum til den voldsdømte ballademager.

– Hr. Brown og hans team tror på, at koncerterne kan blive gennemført i den nærmeste fremtid, skriver rapperens management i en pressemeddelelse, som musikmagasinet Billboard bringer.

– Hr. Brown ønsker at udtrykke sin dybeste taknemmelighed til sine fans og deres støtte og ser frem til fortsætte sin succesfulde turné snarest, tilføjer teamet.

Ikke velkommen

Meldingen kommer, efter at Browns forestående koncerter vakte så meget furore, at palaveren endte helt op i landets øverste beslutningstagere.

I september præsenterede den australske regering et stort udspil om at bekæmpe vold i hjemmet, og her harcelerede landets beskæftigelses- og kvindeminister, Michaelia Cash, personligt mod rapperen og fik opbakning af selveste premierminister Malcolm Turnbull:

– Folk er nødt til at forstå, at hvis man er voldelig, vil lande som Australien nægte dig adgang, hvis man ikke besidder det værdisæt, vi forventer, sagde Cash ifølge AP og blev bakket op af premierministeren.

– Michaelia Cash har meget glimrende beskrevet regeringens holdning, understregede Turnbull kortfattet.

Politiet fandt intet våben hos skandaleramt sanger

Rihanna har netop annonceret en kommende koncert i Danmark, hvor hun optræder med sine megahits på Refshaleøen 7. juli næste år.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu