Westernfilmenes store slagsbror er død

tirsdag d. 28. juni 2016 kl: 6. 26 Af: Ritzau Fokus
Bud Spencers navn blev sammensat med inspiration fra skuespilleren Spencer Tracey og den amerikanske øl Budweiser.
Bud Spencers navn blev sammensat med inspiration fra skuespilleren Spencer Tracey og den amerikanske øl Budweiser. Foto: Hermann J. Knippertz/AP

Bud Spencer har på filmlærredet slået sig vej til succes. Mandag er han død i en alder af 86 år.

Den italienske skuespiller Bud Spencer, der er kendt for en række roller i westernfilm, er død. Han blev 86 år. Det oplyser hans familie ifølge nyhedsbureauet AFP.

– Det er med stor sorg, at vi kan meddele, at Bud er fløjet videre til sin næste rejse, skriver familien på Spencers Twitter-profil.

Klublegende er pludseligt død: Fodboldverdenen er i sorg

I en pressemeddelelse bekræfter sønnen sin fars død.

– Min far sov stille ind klokken 18.15. Hen led ikke, og han havde os alle omkring sig. Hans sidste ord var “tak”, skriver Giuseppe Pedersoli ifølge Reuters.

Født i sydlige Italien

Bud Spencer blev født i den sydlige italienske by Napoli og døbt Carol Pedersoli. Men verden lærte ham for alvor at kende under kunstnernavnet. Det blev sammensat med inspiration fra skuespilleren Spencer Tracey og den amerikanske øl Budweiser.

I 1960’erne slog han igennem med Mario Girotti – bedre kendt under sit kunstnernavn Terence Hill – i filmen “Manden, De Kaldte Englefjæs”. Filmen blev startskuddet til en række film, hvor de to slog sig vej til succes.

Frem til 1985 kom der en lind strøm af succesrige film med de to i hovedrollerne i film som “De kalder mig Trinity” og “Jeg hedder stadig Trinity”. Ofte spillede Bud Spencer cowboy eller politimand.

Spillede også Obelix

Spencer har yderligere spillet Obelix over for Terence Hills Asterix. Men han var også jurauddannet, opfinder, pilot, børnetøjsproducent, politiker og den første italiener til at svømme 100 meter på under et minut.

Som professionel svømmer repræsenterede han Italien ved OL i Helsinki i 1952 og i Melbourne i 1956.

Dansk ungdomsstjerne er død: -Var fræk som en slagterhund

I 1960 blev han gift med Maria Amato, med hvem han fik tre børn.

/ritzau/

Del din kommentar

Forsiden lige nu