Whoopi Goldberg forsvarer sexanklaget Cosby

onsdag d. 8. juli 2015 kl: 7. 48 Af: Ritzau Fokus
 
Whoopi Goldberg støtter Bill Cosby i sexsagerne.

Whoopi Goldberg støtter Bill Cosby i sexsagerne. Foto: Andy Kropa/ANDY KROPA /INVISION/AP

Skuespillerinden Whoopi Goldberg understreger, at den sexanklagede Bill Cosby stadig er uskyldig, indtil det modsatte er bevist.

Mandag kom det frem, at Bill Cosby tilbage i 2005 indrømmede at have købt receptpligtige, sløvende piller med det formål at give dem til kvinder, så han kunne forgribe sig på dem.

TV-far dømt for flere seksuelle overgreb risikerer nu ganske særlig straf

I forvejen er omkring 30 kvinder stået frem med beretninger om, at den nu 77-årige komiker og skuespiller har udsat dem for lignende sexovergreb.

Cosby er endnu ikke blevet dømt i nogen af sagerne, som skulle være fundet sted i 70’erne og 80’erne, og derfor mener Whoopi Goldberg, at den sexanklagede skuespiller er uskyldig, ind til andet er bevist.

Under tirsdagens udgave af programmet “The View”, hvor den 59-årige Oscar-vindende skuespillerinde er medvært, udtrykte hun sin – ind til videre – ubetingede støtte til Cosby.

– Jeg siger det her, fordi det er min mening, og i USA er man uskyldig, indtil det modsatte er bevist, og det kommer måske som en chok. Det er ikke bevist, at han er voldtægtsforbryder, understregede Goldberg.

– Jeg kan ikke lide at være dømmende, for jeg har selv været udsat for at blive dømt, så jeg er meget, meget forsigtig. Gem jeres grimme kommentarer, tilføjede skuespillerinden.

– 80’erne var ikke lige sjov for alle tydeligvis. Vi ser, hvad der sker, når der kommer mere information i sagen, sagde Goldberg, der har det borgerlige navn Caryn Elaine Johnson.

Programmets anden medvært, Raven-Symoné, havde modsat Goldberg svært ved at tale om Cosby, som var med til at starte den tidligere Disney-barnestjernes karriere.

– Jeg bryder mig ikke om at diskutere sagen, for han er grunden til, at jeg sidder her i dag. Jeg har brug for et bevis, før jeg vil give min mening til kende, understregede skuespillerinden, der spillede sammen med Cosby gennem 63 afsnit i hans populære komedieserie “The Cosby Show”. Her spillede hun den lille datter Olivia.

Dommer placerer Cosby i husarrest efter dom i overgrebssag

Bill Cosby selv nægter at tale om anklagerne offentligt og har ind til videre afvist dem alle, hvoraf mange af dem er forældede til de amerikanske domstole.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu