Verdenskendt TV-præst er død

søndag d. 1. januar 2017 kl: 11. 20 Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Listen af dødsfald blandt kendte og elskede personer, der har fyldt meget i vores liv, har været enormt lang i 2016.

Langt størstedelen af de, der har en fødselsdato før 1970’erne, husker ham som den gode Father Francis Mulcahy i TV-hittet M*A*S*H. Skuespilleren William Christopher er død. Han blev 84 år gammel.

En rocksangers farvel: Død som 53-årig

Det bekræfter hans agent over for Associated Press.

Nyhedsbureauet skriver, at skuespillerens kone Barbara via agenten oplyser, at William Christopher døde fredfyldt på et hospice, hvor han i begyndelsen af ugen blev indlagt.

Døde af kræft

Skuespilleren havde kræft, der blev diagnosticeret for over et år siden. Sygdommen endte med at tage livet af den folkekære skuespiller.

Lorette Switt, en af Christophers medskuespillere i serien M*A*S*H, der udspiller sig under krigen i Korea, har givet udtryk for, at William Christopher var perfekt i rollen som Father Mulcahy.

– Alle elskede ham. en fantastisk humor og en god person. Han blev hele verdens fader som Father Mulcahy. Det var den mest perfekte casting nogensinde, siger hun ifølge Associated Press.

Efter 11 sæsoner og 251 afsnit af M*A*S*H forsatte William Christophers karriere med spinoff-serien After MASH.

2016 blev året, hvor vi har måttet sige farvel til en stor del af verdens absolutte stjerner inden for kultur, sport, politik, film og musik. William Christopher kan nu tilføjes til den alenlange liste.

Del din kommentar

Forsiden lige nu