Winehouses efterladte åbner misbrugscenter

tirsdag d. 2. august 2016 kl: 11. 00 Af: Ritzau Fokus
File photo of British singer Amy Winehouse performing at the Glastonbury Festival 2008 in Somerset in south west England, Amy Winehouse
The Amy Winehouse Foundation har åbnet et rehabiliteringscenter i håb om, at ingen andre familier skal opleve at miste nogen på grund af afhængighed. Foto: Luke MacGregor/Scanpix (Arkivfoto)

Fem år efter den britiske sangerindes død åbner familien nu et rehabiliteringscenter, der specifikt henvender sig til kvinder under 30 år.

Musikverdenen var i chok, da den kun 27-årige sangerinde Amy Winehouse i 2011 mistede livet af en overdosis efter et tilbagefald i sit misbrug. Nu har The Amy Winehouse Foundation, der er stiftet af sangerindens familie, åbnet et rehabiliteringscenter i håb om, at ingen andre familier skal opleve at miste nogen på grund af afhængighed.

Det skriver avisen The Guardian.

Centret har fået navnet “Amy’s Place” og kommer til at fungere som et tilbud til kvinder mellem 18 og 30 år, der er på vej ud af enten et alkohol- eller stofmisbrug.

I botilbuddet kan kvinderne få hjælp til at holde sig ædru og få redskaber til at starte en tilværelse igen.

Afsløring: Mariah Carey lider af psykisk sygdom

Direktøren for projektet, Dominic Ruffy, der selv er tidligere misbruger, fortæller, at det skal fungere som et trygt miljø, hvor de tidligere misbrugere kan få hjælp til at blive integreret i samfundet igen. Rehabiliteringscentret kommer til at tilbyde et program på tre måneder, hvor alt fra yogatimer til jobsøgningshjælp er på skemaet.

Det er et af de eneste centre i Storbritannien, der specifikt henvender sig til kvinder, selv om undersøgelser ifølge Dominic Ruffy viser, at de har større risiko for at genoptage misbruget, hvis de ikke får støtte efter afvænning.

The Amy Winehouse Foundation blev stiftet kort efter sangerindens død og hjælper til dagligt med at forebygge misbrug af alkohol og stoffer blandt unge mennesker, ligesom fonden støtter økonomisk udfordrede unge med at udleve deres fulde potentiale.

Husker du? 10 stjerner som døde alt for tidligt

“Amy’s Place” er det første rehabiliteringscenter, som fonden står bag.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu