X Factor blev en kort fornøjelse for rutineret sangerinde

fredag d. 23. februar 2018 kl: 22. 10 Af: Jesper Werge, jw@kendte.dk

Det første liveshow i X Factor 2018 er vel overstået. Otte deltagere er videre - men det første liveshow blev endestationen for Anja Nynne, som ellers leverede en stærkt præstation.

Der er ære, privatundervisning med internationale navne fra musikbranchen og en ep på højkant i dette års “X Factor“, men fredag aften måtte 27-årige Anja Nynne som den allerførste deltager se drømmen blive knust.

Det første liveshow blev endestationen for Anja  Nynne, som dermed har sagt farvel til X Factor 2018 som den første.

Hun røg nemlig ud efter at have været i farezonen med den unge deltager Oliver.

Ville beholde egne deltagere

Dommer Thomas Blachman måtte tage beslutningen, da Remee gerne ville beholde hende, men Sanne Salomonsen gerne ville beholde sin egen deltager, Oliver.

Den charmerende sangerinde stod ellers for et par prægtige præstationer rent stemmemæssigt – men det var ikke nok til at blive i showet.

– Du har gjort flere ting rigtigt, men det er ikke nok, understregede Thomas Blachmann, som derefter valgte at sende hende hjem.

Blachmann tog afgørelsen

Forinden havde Remee ellers peget på de mange kvaliteter, som han havde set – og ikke mindst hørt – fra Anja Nynne, der også var “hans” deltager.

Derfor satte han sit kryds ved Anja Nynne – men det var ikke nok.

For både Sanne Salomonsen og aftenenes tunge på vægtskålen, Thomas Blachmann, ville have Oliver med videre.

Og sådan blev det – nu er der otte deltagere tilbage.

Store præstationer af alle

Aftenens liveshow var præget af store præstationer hele vejen rundt.

Joakim Linde Ingversen vikarierer for sin kone, den nybagte mor Sofie Linde, som vært.

Han kunne således sparke “X Factors” første liveshow i gang for allersidste gang. Fra næste sæson skal showet nemlig sendes på TV2.

Sofie Linde siger farvel til DR: Hendes nye job er allerede på plads

De tre dommere, Thomas Blachman, Sanne Salomonsen og Remee havde udvalgt sange til deres deltagere i forskellige genrer.

Flere deltagere imponerede

Her imponerede gruppen Place on Earth med deres version af nummeret “Slip Away” af Perfume Genius. Deres optræden kaldte Sanne Salomonsen for “utraditionel”.

Også deltageren Jamie Talbot, der stiller op i kategorien over 23 år, fik ros af dommerne.

Præmien i år lyder på en rejse til Los Angeles i USA, hvor vinderen i fire dage skal have privatundervisning hos Lady Gagas faste koreograf og visuelle instruktør, Richy Jackson, og sangtræning hos Eric Vetro, der er såkaldt vocal coach for blandt andre Katy Perry, Ariana Grande og Pink.

Skal indspille et album

Desuden får vedkommende lov at indspille en ep med en håndfuld sange.

“X Factor” sendes på DR1 fredag aften klokken 20.00. Næste uge ryger endnu en deltager ud.

X Factor er et tv-koncept, som i Storbritannien blev startet af Simon Cowell i 2004.

Danmarks Radio (DR) købte konceptet til Danmark og X Factor løb over skærmen første gang i 2008.

Fik du ikke set X Factor – så kan det genses her på DR’s hjemmeside.

— —

Her er lidt fakta om deltagere og dommere:

Dommerne:
Sanne Salomonsen(S)
Remee (R)
Thomas Blachmann (T)

Deltagerne:
Oliver (S)
Sigmund (S)
Vita (S)

Anja Nynne (R) >> røg ud i første liveshow
Jamie Talbot (R)
Rasmus (R)

Anne Mette & Tomas (T)
Place on Earth (T)
Sol & Christian (T)

Aftenens vært:
Joakim Ingversen (vikar for sin hustru, Sofie Linde).

Historiens vingesus:

Dommerne i sæson 1 og 2 var Thomas Blachman, Lina Rafn og Remee. Værten var Lise Rønne.

I sæson 3 fortsatte Remee som dommer, mens Thomas Blachman og Lina Rafn valgte at stoppe og blev erstattet af Soulshock og Pernille Rosendahl. Lise Rønne valgte at stoppe som vært og blev erstattet af Signe Muusmann.

I sæson 4 og 5 fortsatte Pernille Rosendahl som dommer, mens Remee og Soulshock blev erstattet af Thomas Blachman, der vendte tilbage efter en sæsons pause, og Cutfather. Signe Muusmann blev erstattet som vært af Lise Rønne, der vendte tilbage efter en sæsons pause.

I sæson 6 fortsatte Thomas Blachman som dommer, mens Pernille Rosendahl og Cutfather valgte at stoppe og blev erstattet af Ida Corr og Anne Linnet. Lise Rønne valgte at stoppe som vært og blev erstattet af Signe Molde.

I sæson 7 og 8 fortsatte Thomas Blachman som dommer, mens Ida Corr og Anne Linnet blev erstattet af Lina Rafn, der vendte tilbage efter fire sæsoners pause, og Remee, der vendte tilbage efter tre sæsoners pause. Signe Molde blev erstattet som vært af Eva Harlou.

I sæson 9 og 10 fortsatte Thomas Blachman og Remee som dommere, mens Lina Rafn valgte at stoppe og blev erstattet af Mette Lindberg. Eva Harlou valgte at stoppe som vært og blev erstattet af Sofie Linde Lauridsen.

DR: Her er afløseren for X Factor

I sæson 11 fortsatte Thomas Blachman og Remee som dommere, mens Mette Lindberg valgte at stoppe og blev erstattet af Sanne Salomonsen. Sofie Linde forsatte som vært. Hendes mand, Joakim Ingversen, afløste Sofie Linde under det første liveshow.

Kilde: Wikipedia.org/dr.dk

Del din kommentar

Forsiden lige nu