X Factor dropper publikum

onsdag d. 26. juni 2013 kl: 6. 21 Af: Ritzau Fokus
 

Sidste års X Factor-dommere Ida Corr, Thomas Blachman og Anne Linnet.  Foto: DR Presse/ Agnete Schlichtkrull

Det bliver ikke muligt at se deltagerne live til auditions, når X Factor går i gang med endnu en sæson.

Efter i et par sæsoner at have ladet publikum kigge med, når håbefulde talentspirer fik enten ja eller nej til at komme med i X Factor, har DR valgt, at det nu igen kun skal være de tre dommere, deltagerne skal synge foran i første omgang.

Blachman med klar udmelding om sine nye X Factor-kolleger

Det skriver dr.dk.

I næste sæson rykker X Factor derfor fra Vega i København tilbage til tv-studiet i DR Byen, hvor det hele begyndte. DR er lige nu ved at finde dommerne og caste nye deltagere.

– Når publikum ikke er der, bliver det mere intimt og kommer tættere på. Der er mere koncentration, når der bare er tre dommere og én solist eller gruppe.

– Og det bliver nemmere for deltageren at glemme, at der er kamera på, forklarer underholdningschef i DR, Jan Lagermand Lundme.

– Vi har haft lyst til at gå tilbage til begyndelsen for at forny programmet. Og i det lille rum kan vi fortælle nogle nye historier.

– Samtidig undgår vi, at dommerne lader sig påvirke af publikum eller føler, de skal underholde dem. For de er der udelukkende for at vælge de helt rigtige deltagere, fortæller han.

Til gengæld vil interesserede kunne se deltagerne synge, når de skal på den altafgørende superbootcamp, hvor de sidste deltagere bliver siet fra.

– Planen lige nu er, at der skal publikum på til superbootcamp. På den måde bliver det en mere naturlig udvikling: Deltagerne starter alene i rummet med dommerne. Når de bedste af dem er gået videre, skal de vise, hvad de kan foran et publikum, siger han.

X Factor: Popproducer og sangstjerne fuldender dommertrio

Alle, der drømmer om en pladekontrakt, og som er over 15 år – eller bliver det senest 1. februar 2014 – kan melde sig til X Factor.

/ritzau/

Del din kommentar

Forsiden lige nu