X Factor-vinder savner programmet

torsdag d. 28. december 2017 kl: 10. 05 Af: Ritzau Fokus

Morten Nørgaard blev den overraskende vinder af 2017-udgaven af X Factor. Han er klar med sit første album, der handler om kærlighed og usikkerhed - og om at acceptere sig selv, som man er.

I marts stod Morten Nørgaard på scenen i X Factor-finalen med sin musikalske mentor, Remee, ved sin side og ventede på annonceringen af årets vinder.

Da Sofie Linde udråbte ham til vinder af “X Factor 2017”, virkede det musikalske makkerpar til selv at være de mest overraskede over sejren.

Robbie Williams gør store øjne af ung græsk kvinde: Så reagerer hans kone

Siden har Morten Nørgaard – som går under det enkle kunstnernavn Morten – brugt tid i studiet med den amerikanske producer Dallas Austin.

Nu er han klar til at debutere med sin egen ep, der har fået titlen “Cool Enough”. Men den tidligere X Factor-vinder savner programmet.

Usikkerhed i teksterne

– Der kommer fem fede numre, som afspejler mig rigtig meget. De viser den charme, jeg nok har lidt af. Og så kommer der også lidt usikkerhed i nogle af teksterne. Men i sidste ende er man jo egentlig god nok, så det er det, de afspejler, fortæller Morten Nørgaard.

Han forklarer, at teksterne er meget personlige for ham, og at de handler om kærlighed, usikkerhed og om at acceptere sig selv, som man er.

Her har “X Factor” spillet en stor rolle for hans personlige udvikling, forklarer han.

For havde det ikke været for talentshowet, så havde han nok ikke fundet ind til den selvtillid, der gør ham i stand til at gøre det, han elsker.

Har taget en masse ting med

– Jeg har lært mange ting om mig selv. At der er en selvtillid omme bag det hele. Den gemte sig meget, men den var der. Så det har jeg taget med. Og så har jeg taget en masse kæmpe oplevelser med, som man ikke lige får igen, siger den 27-årige sanger fra Odder.

Han er godt klar over, at han nok ikke stopper med at være X Factor-Morten i danskernes bevidsthed. Men det gør ham ikke noget.

Tværtimod kan han godt savne den tryghed, der var forbundet med at være deltager i showet.

– Det er selvfølgelig lidt en stor maskine, men det skal det også være, for man er nødt til at have de folk bag sig 24-7. For ellers kan man slet ikke komme igennem det, siger Morten Nørgaard.

Savner folkene bag programmet

Og X Factor-vinderen fortsætter:

– Og folkene i “X Factor” er megadygtige. Så jeg kan da godt savne at have de folk at snakke med. For de er der virkelig hele tiden under showet.

Før X Factor: Blachman glæder sig til særlig - og ny - del af det populære talentshow

I stedet bruger Morten Nørgaard nu venner, familie og sit pladeselskab til at vende de små og store beslutninger.

“Cool Enough” udkommer fredag den 29. december. “X Factor” indleder en ny runde den 1. januar 2018.

Del din kommentar

Forsiden lige nu