X Factor-Vita: Sanne har lært mig at bruge kroppen

fredag d. 23. februar 2018 kl: 19. 30 Af: Ritzau Fokus

Den 17-årige sangerinde har altid elsket musik, men har med "X Factor" allerede lært mere end nogensinde.

Den unge sangerinde Vita går til daglig i gymnasiet på musiklinjen, og selv om den 17-årige sangspire altid har været omgivet af musik, har hun aldrig optrådt foran en større forsamling.

Her fortæller X Factor-deltageren om sin passion for musikken, der har bragt hende til liveprogrammerne med sangveteranen Sanne Salomonsen som mentor:

Hvordan startede din interesse for sang?

– Der har altid været musik i hjemmet. Når man er stået op, har radioen altid været tændt, og så var det bare en god start på dagen. Dejlig stemning. Og så er det bare startet derfra. Jeg har altid lyttet til musik, og det har bare været en naturlig del af min hverdag.

Folk har sagt, at jeg er god

Hvornår opdagede du, at du var god til at synge?

– Jeg tror ikke, det har været på et bestemt tidspunkt, for jeg har altid godt kunnet lide at synge, og så har det bare været en hel masse øvelse.

– Der har været nogle folk, der har sagt det til mig, og det har været vildt fedt, men der har ikke været et bestemt punkt, hvor jeg tænkte, at “nu ved jeg det”.

Gik i stå på scenen

Hvad har været det mest pinlige øjeblik på scenen?

– Vi har haft nogle prøver, hvor jeg blev ved med at gå lidt i stå, for når de lavede fagter, troede jeg, at det var til mig. Det var ikke, fordi det var specielt pinligt, men forvirrende.

Hvor meget har du optrådt før?

Robbie Williams gør store øjne af ung græsk kvinde: Så reagerer hans kone

– En lille smule, men det har bare været skoleforestillinger. Jeg var med i noget, der hed Jyske Talenter på et tidspunkt, hvor vi var lidt rundt at synge, men ikke noget i stil med det her.

Kender klart Sanne Salomonsen bedst

Hvilken dommer du mest om og hvorfor?

– Sanne. Hun deler mange af mine holdninger, har jeg fundet ud af ved at bruge så meget tid sammen. Jeg synes, at alt hvad hun siger, er rigtigt, og hun har så meget livserfaring. Det er så fedt, når hun snakker ud fra det. Jeg er blevet spurgt, om vi tør at sige hende imod, men det har der bare ikke været behov for endnu, fordi hun er så god til at læse os, når det kommer til musik.

– Hun har lært os body og power. Der kommer noget knald på fredag, og det er meget nyt for mig. Jeg har været meget vant til at stå stille og synge, og det er bare totalt uacceptabelt for Sanne. Så det er fedt, at der kommer mere krop med.

Vild med gammel klassiker

Hvad er din yndlingssang og hvorfor?

– Jeg kan godt lide lidt ældre sang som “Wicked Game” med Chris Isaak, en klassiker, og “Smoke” af Luke Levenson.

– Jeg ved ikke helt hvorfor, men jeg tror, det har meget at gøre med stemningen i musikken. Den gør mig glad. Det er nærmest magisk. Man bliver draget helt ind i sangen.

Line var det største idol

Hvilken tidligere deltager minder du mest om og hvorfor?

– Jeg kan huske Line, en finalist (den unge sangerinde Line Larsen fra “X Factor” 2012, red.). Jeg kan huske, jeg sad som lille pige, og at hun var mit største idol – muligvis fordi, jeg har spejlet mig selv i hende.

– Derudover synes jeg, at Reem (den unge sangerinde Reem Hamze fra “X Factor” 2016, red.) var vildt sej.

Føler sig fuldstændig tryg

Hvornår var du sidst på dybt vand?

– Det er ikke sådan, at jeg har følt mig helt vildt usikker på noget tidspunkt, fordi alle er der for at passe på en hele tiden og til at forsikre en. Alle er så søde. Jeg føler mig rigtig tryg.

– Men det er klart, at der kommer usikkerheder. Det er meget, når vi lige har fået tildelt en sang og skal øve den op.

Hvem er du, når du ikke er på scenen?

– Hvis jeg ikke var med i “X Factor”, ville jeg bare være en helt almindelig gymnasiepige. Og det er jeg. Jeg går på musiklinjen på Aalborg Katedralskole, så hele min klasse er musiknørder, så det er fedt, at vi har det til fælles.

– Jeg bruger meget af min tid på musik. Jeg sidder på værelset og spiller, og er vejret godt, tager jeg guitaren med udenfor. Jeg hygger mig rigtig meget sammen med venner. Jeg kan også rigtig godt lide at være udenfor og være aktiv.

Håber at få en masse erfaring

Hvad håber du på at få ud af din deltagelse:

– Jeg håber at få en hel masse erfaring, hvilket jeg kan mærke, jeg allerede har fået. Det er for vildt, hvor hurtigt det går, og hvor meget information man også får ind. Det kan være godt nogle lange dage, men det er det hele værd. Vi lærer så meget hele tiden.

Hvor er du efter “X Factor”?

Før X Factor: Blachman glæder sig til særlig - og ny - del af det populære talentshow

– Det kommer an på, om jeg ryger ud, eller jeg vinder. Uanset hvad er jeg et sted med musik.

“X Factor” sendes fredag aften klokken 20.00 på DR1.

Del din kommentar

Forsiden lige nu