Xander om Suspekt: -Vi er som brødre

fredag d. 21. juli 2017 kl: 9. 19 Af: Ritzau Fokus
Xander er aktuel med ny musik, men det er ikke kun på sine egne sange, at den danske musiker optræder.
Xander er aktuel med ny musik, men det er ikke kun på sine egne sange, at den danske musiker optræder. Foto: Fotograf: Morten Jerichau - Jerichau Production/Free

Xander optræder til Suspekts koncerter og på gruppens album, og privat er venskabet også tæt.

Han var med på scenen, da Suspekt gav en udsolgt koncert i Forum, og når rapgruppen turnerer landet tyndt, er Xander også en selvskreven gæst.

29-årige Xander hjælper vestegnsrapperne med vokal, når deres egen ikke rækker, og forholdet har gennem årene udviklet sig til et tæt et af slagsen.

– Når jeg tænker tilbage på min gymnasietid, hvor jeg rendte rundt i 1.g og nærmest ikke lyttede til andet end Suspekt, så er det for vildt den dag i dag at være på en kæmpe turné med dem. Det kunne jeg aldrig have drømt om dengang, siger Xander.

Musikkonkurrence kickstartede venskab

Det var en musikkonkurrence i gymnasietiden, som kickstartede venskabet mellem Xander og Suspekt, der består af Rune Rask, Emil Simonsen og Andreas Bai Duelund, fortæller Xander.

Danske artister blæst bagover: -De har imponeret os

– Emil var dommer i konkurrencen, og det var til konkurrencen på Islands Brygge, at Emil og jeg første gang mødte hinanden. På det tidspunkt var indie rock på mode, men mit band kom og spillede hiphop, og jeg rappede.

– Og så endte vi med at vinde konkurrencen mellem gymnasierne på Sjælland. Det var så optur, og det var klart på grund af Emil, som syntes, at hiphop var lidt mere spændende end alt det andet. Siden dengang har han og jeg haft god kontakt, siger Xander, som også har optrådt på Emil Simonsens soloalbum, ligesom Andreas Bai Duelund var med på Xanders første album.

Senest har Xander og Suspekt været aktuelle sammen med numrene “Hæld Op” og “Ling’s Sang”, men forholdet rækker langt ud over det professionelle samarbejde, og begge parter beskriver relationen med kærlige ord.

– De er som nogle fede storebrødre, som hele tiden holder øje med en. Når jeg indimellem er kommet galt afsted i den her branche og har fået nogle hudafskrabninger, så har de også været der til at sige, at jeg bare skulle på benene igen, og så skulle det hele nok gå, forklarer Xander.

Han beundrer særligt gruppens evne til at holde sammen og dyrke det stærke venskab.

– Alting kan godt virke meget turbulent i den her branche, men de tre har hinanden og er vildt gode til hele tiden at have en snor i hinanden og gribe hinanden. Jeg synes, det er så smukt, og jeg tror, det er sundt i den her branche, i hvert fald hvis man vil være her i lang tid, forklarer han.

Men helt traditionelt er det tætte, søskendelignende forhold mellem Xander og Suspekt dog heller ikke.

– Det er et specielt storebror-lillebror-forhold, for de fyrer den jo endnu mere af, end jeg nærmest gør. Det er ikke ligefrem dem, der kommer og henter mig til festen, når jeg er blevet alt for fuld. Det er dem, der har den gule førertrøje på, hvad det angår, siger Xander grinende.

Kendte musikere udpeger årets danske hits

Xander er netop nu aktuel med singlen “Ka Ikk Holde Mig Væk”.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu