Yahya Hassans digte skal blive til teater

mandag d. 28. april 2014 kl: 11. 24 Af: Ritzau Fokus
 

Den kontroversielle digtsamling “Yahya Hassan” af digteren af samme navn, som sidste år tog dagsordenen i de danske medier, bliver nu til en sceneopsætning. Foto: CARSTEN BUNDGAARD POLFOTO

Digtsamlingen “Yahya Hassan”, som i 2013 vakte stor debat, bliver til en sceneopsætning på Mungo Park Kolding.

Yahya Hassan anholdt efter billede med våben

Den kontroversielle digtsamling “Yahya Hassan” af digteren af samme navn, som sidste år tog dagsordenen i de danske medier, bliver nu til en sceneopsætning.

Teatret Mungo Park Kolding åbner sæsonen 14/15 med en iscenesættelse af digtsamlingen efter aftale med forfatteren selv og Forlaget Gyldendal, skriver teatret i en pressemeddelelse.

Yahya Hassans digte, som allerede nu har placeret sig som en milepæl i nyere dansk litteraturhistorie, handler om opvæksten i ghettoen i Aarhus V med vold, svigt og kriminalitet.

– Yahya Hassan-digtene bidrager med relevante tanker og perspektiver på vores samfund. Det er bemærkelsesværdigt, at der allerede nu findes et utal af holdninger til, hvad digtsamlingen handler om. Dette er vel sagtens et tegn på værkets kvalitet, siger Mungo Park Koldings direktør, Lasse Bo Handberg.

– På Mungo Park Kolding ønsker vi at give vores publikum en forestilling, som ikke låser digtsamlingen fast i én fortolkning, men bevarer digtenes mange blikke og kritikpunkter på det danske samfund.

Mungo Park Koldings ambition er at skabe en musikalsk og poetisk scenekunstnerisk udgave af udvalgte billeder og situationer fra digtsamlingen “Yahya Hassan”.

Det er instruktør Minna Johannesson, som sidste år vandt Reumert-prisen for bedste instruktør, der skal instruere opsætningen, og Mungo Park Kolding bliver det første teater, som iscenesætter digtsamlingen.

Forestillingen opsættes i samarbejde med Aalborg Teater og får urpremiere på Mungo Park Kolding i efteråret 2014.

Yahya Hassan idømt fængsel for skud

Yahya Hassan modtog i november sidste år prisen for årets debutant for sin digtsamling ved bogmessen BogForum.

/ritzau/

Del din kommentar

Forsiden lige nu