Zangenberg til kvinderne: Gå efter det, I er værd

tirsdag d. 1. november 2016 kl: 17. 03 Af: Ritzau Fokus
20161101151625480_org
Julie Zangenberg har lært af sin far, at man skal kræve, hvad man er værd. Foto: Scanpix/Niels Ahlmann Olesen

Julie Zangenberg og Anne Sophia Hermansen er enige, hvad løn angår: Kvinder skal kræve det, de er værd.

Nye beregninger viser, at der kan gå helt op til 111 år, før vi har ligeløn i Danmark, hvis den nuværende udvikling fortsætter.

Det højaktuelle emne deler vandene, også blandt de danske kendiskvinder.

Til gengæld er der en generel konsensus om, at man uanset køn selv må tage ansvar for, at man får løn for det, man er værd.

– Der er så få kvinder, der er gode nok til at tage sig betalt for det, de leverer. Det vil jeg sige enhver dag til enhver kvindeforsamling. At de bør gå efter det, og at de aldrig skal være flove over at spørge om det, siger skuespiller og blogger Julie Zangenberg.

Det giver nemlig pote, mener hun.

– For det værste, du kan få, er et nej. Hvis der er nogen, der synes, du er en opblæst nar, så dem om det. For det meste får du, hvad du gerne vil have, siger hun.

Julie Zangenberg er selv vokset op med en far i forretningsverdenen, og det lå ham meget på sinde, at unge Julie skulle kunne håndtere at gå til lønforhandling, som en mand ville gøre det.

– Man skal ikke være bange for at banke igennem lønloftet, man skal ikke være bange for at bede om stjernerne, og man skal føle, at man helt klart er den rigtige til jobbet, videregiver Julie Zangenberg til Danmarks kvinder.

Her er årets nye danske par

Og det er debatredaktør på Berlingske Anne Sophia Hermansen enig med hende i.

– Kvinder skal til dels lære at sætte mere pris på sig selv, men de skal også have en forestilling om, hvor dygtige de rent faktisk er, siger hun.

For kvinderne i “4-Listen: Det vi siger”, der tirsdag handler om, hvad der får de danske kvinder til at føle sig magtfulde, er målet i sig selv ikke at få mere i løn end deres mandlige kolleger.

Danske kendiskvinder strålede til modefest

– Ens løn handler ikke om at få mere end nogle andre. Det handler om at beslutte dig for, hvad du er værd. Det handler om at kende sit værd, understreger tv-vært og blogger Christiane Schaumburg-Müller.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu