Jesper Skibby afslører stofmisbrug og selvmordsforsøg

I en selvbiografi afslører Jesper Skibby dunkle sider af fortiden, der bød på selvmordsforsøg og stofmisbrug

Den tidligere cykelstjerne Jesper Skibby har forsøgt selvmord flere gange og haft et massivt pillemisbrug gennem en årrække. (Arkivfoto) Foto: Sarah Christine Nørgaard/Scanpix
Offentliggjort Sidst opdateret

Den tidligere cykelrytter Jesper Skibby har tidligere erkendt, at han tog doping i sin aktive karriere.

Det fortalte han om i en selvbiografi i 2006. Nu afslører han flere ting om sin mørke fortid i en ny bog.

Denne gang beretter han i sin kommende biografi “Engang var jeg Jesper Skibby” af forfatteren Tonny Vorm om et årelangt stofmisbrug og to selvmordsforsøg.

– Jeg lå i sofaen og tænkte “hvad fanden har jeg at leve for?” Jeg tænkte “fuck det”, tog pilleglasset og hakkede det ned. Så en flaske vodka.

– Det mest sindssyge er, at jeg kan huske, det blev nytår. Det gik amok med raketter, og så sagde det bare småkage, siger Skibby i et interview i B.T.

Identiteten var væk

Halvandet år forinden havde Skibby stoppet karrieren som cykelrytter og manglede sin identitet gennem mange år på landevejene og som en underholdende figur i medierne.

Han fik en depression og havde et stofmisbrug i over ti år.

– Pillemisbruget tog for alvor fart i 1995. Dopingmisbruget var en årsag til, at jeg også begyndte på valium. Min holdkammerat Robert Millar sagde det meget godt. Jeg var som en Duracell-kanin, der konstant løb rundt, siger han til B.T.

Valium

Jesper Skibby følte, at han havde brug for et stof, der kunne berolige ham, og det blev valium.

– Så tog jeg sådan en pille. Fint nok. Så må to da være bedre. Hvad med tre? Det er da meget sjovt. Så fire og fem. Til sidst åd jeg seks-syv piller ad gangen.

– Men jeg holdt fast i facaden. Når jeg vågnede om morgenen, tog jeg et gram koffeinpiller. Så 20 espressoer. Så var jeg ovre det, siger Skibby.

Søg hjælp

Livslinien fører hvert år mere end 14.000 samtaler med pårørende til folk, der overvejer at tage deres eget liv – folk, der overvejer at tage deres eget liv og folk, der er i færd med at gennemføre et selvmordsforsøg.

Du har mange muligheder for at få hjælp, hvis du overvejer at tage dit eget liv. Du kan ringe til Livslinien på 70 201 201 – din egen læge og mange, mange andre. Se eventuelt Livsliniens oversigt over rådgivningstilbud.

Er du pårørende til en, der har begået selvmord, findes der også foreningen Efterladte.dk.

Kilde: Livslinien, Efterladte.dk

null
Powered by Labrador CMS