Skip to main content

Fylder 60 i dag

Forfatterdrømmen blev til virkelighed for Michael Larsen, der 28. november fylder 60 år. Også naturen har fyldt meget - i 15 år har han boet midt i den på Ærø

Forfatter Michael Larsen har boet mange år på Ærø i det sydfynske øhav. Her har han nydt naturen og skrevet bøger. Blandt andet en krimi, der foregår på Ærø. I dag er han dog flyttet tilbage til Sjælland med sin hustru. (Arkivfoto)
Forfatter Michael Larsen har boet mange år på Ærø i det sydfynske øhav. Her har han nydt naturen og skrevet bøger. Blandt andet en krimi, der foregår på Ærø. I dag er han dog flyttet tilbage til Sjælland med sin hustru. (Arkivfoto)Emil Hougaard/Ritzau Scanpix

Der var udsigt til en for usikker fremtid og økonomi, til at Michael Larsen turde satse på sin drøm om at blive forfatter.

Derfor blev forfatterdrømmen i første omgang fravalgt til fordel for journalistvejen. Og i en årrække i 80'erne og 90'erne arbejdede han med filmstof på B.T.

Han kunne dog ikke lade forfattertankerne ligge.

Og sideløbende med journalist-jobbet skrev Michael Larsen, der søndag 28. november fylder 60 år, flere bøger.

Flyttede til Ærø

Det var succesen med bøgerne "Slangen i Sydney" (1989) og "Uden sikker viden" (1994), der alligevel fik ham til at springe ud i forfatterlivet.

Og siden har han ikke set sig tilbage.

Kun flere interesser er kommet til, som har fyldt i hans liv. Blandt andet fotografi, akvarelmaling og naturvejledning.

Alle interesser er noget, han har udfoldet sig med på Ærø, hvor han har boet en lang årrække med sin familie.

Indtil sidste år havde han en gård på Ærø med sin hustru, Gro Madsen. Her har parrets to døtre også boet i en stor del af deres barndom.

Himlen fyldt med stjerner

Ærø-eventyret begyndte for parret i 2006. Her flyttede de fra Nordsjælland til Ærø for at komme tættere på naturen og havet.

- Jeg har altid været draget mod det at bo helt derude, hvor himlen er fyldt med stjerner, og hvor naturen og havet er lige uden for døren, har han tidligere sagt til Fyens Amts Avis.

Michael Larsen og hans kone havde rejst rundt i Danmark for at finde det helt rigtige sted. De havde begge en drøm om at bo på en ø, men de endte dog alligevel med i første omgang at købe hus i Nordsjælland.

Tæt på naturen

Da de endelig besøgte Ærø, faldt de dog for stedet. Og i 15 år nød de naturoplevelser og dyreliv på øen. Sidste vinter solgte de dog gården for at flytte tilbage til familien på Sjælland.

Her har de dog sørget for fortsat at have natur og hav tæt på.

Udover en række krimier, hvor nogle er oversat til flere sprog, har Michael Larsen også skrevet filmmanuskripter.

Blandt andet til Operation Cobra baseret på Anders Bodelsens roman af samme navn. Han har også skrevet DR-drama.

Del din kommentar