Alexandra drømmer om at blive farmor

Efter en tumultarisk tid ser grevinde Alexandra nu frem. Søndag den 30. juni fylder hun 60 år

Udgivet Opdateret

Et ottetal - et ottetal med pil opad.

Sådan lyder svaret fra grevinde Alexandra til Billed-Bladet på spørgsmålet om, hvor lykkelig hun er på en skala fra et til ti.

Søndag den 30. juni fylder grevinden af Frederiksborg 60 år, og hun har med egne ord i interviewet med ugebladet nu en alder, hvor hun kan tillade sig selv at være mere egoistisk.

Mere plads

Hendes børn, grev Nikolai på 24 og 21-årige grev Felix, som hun har fra ægteskabet med prins Joachim, er voksne og selvstændige og har gang i deres eget liv. Det giver mere plads til grevindens egne interesser som fitness, familie og veninder.

- Jeg har ikke rigtig noget at være ked af eller utilfreds med lige nu, siger hun i det store fødselsdagsinterview med Billed-Bladet.

Drømmer om rejser

Hun har masser af drømme for fremtiden: rejser, hvor hun kan dyrke kultur og lære mere om spiritualitet, måske at udgive endnu en sang og måske prøve sig selv af som skuespiller. Og så drømmer hun på sigt om at blive farmor.

- Det er en del af livet, at der kommer flere og nye generationer til, siger hun til Billed-Bladet.

Den forgangne periode har været foranderlig og til tider tumultarisk for grevinden.

Ikke første gang

For nylig skiftede hun sit mellemnavn, Christina, ud med Emiliah.

Inden for numerologien tror man, at ens fødselsdato og de bogstaver, ens navn består af, vibrerer, og at en ændring kan skabe nye energier.

Det er ikke første gang, at grevinde Alexandra har skiftet navn.

Grevinde Alexandra er stadig inde i varmen i det danske kongehus. Her ses hun til et arrangement i anledning af fejringen af dronning Margrethes 50-års regentjubilæum i 2022 iført diadem og Elefantordenen. Hun deltog også i kong Frederiks 50-års fødselsdag i 2018. (Arkivfoto).

Baggrund i økonomi

Hun kom til verden i 1964 i Hongkong som Alexandra Christina Manley.

Det var også i Hongkong, at hun til et middagsselskab mødte prins Joachim.

Her var hun med sin baggrund i økonomi fra universiteter i Wien, Tokyo og London og et job som tidligere børsmægler og vicedirektør i et managementfirma, mens prins Joachim var udstationeret der for rederigiganten A.P. Møller.

Holdt hemmeligt

Det lykkedes dem at holde forholdet hemmeligt for offentligheden. Så første gang, danskerne mødte grevinde Alexandra, var, da hun blev præsenteret som prins Joachims forlovede.

Parret blev gift i vinteren 1995, og hun trådte ind i Frederiksborg Slotskirke som Alexandra Christina Manley og ud som prinsesse af Danmark.

En lykkelig skilsmisse

Fire år efter blev de forældre for første gang, da grev Nikolai kom til verden. I 2002 blev de en familie på fire, da grev Felix blev født.

Sønnerne var henholdsvis fem og to år, da prins Joachim og Alexandra gik fra hinanden. Når de ikke længere kunne have et lykkeligt ægteskab, fik de det næstbedste: en lykkelig skilsmisse, har grevinden tidligere fortalt.

Gift igen

Siden mistede Alexandra sin prinsessetitel og fik i stedet titlen grevinde af Frederiksborg af sin tidligere kongelige svigermor, dronning Margrethe.

To år efter skilsmissen fandt grevinden kærligheden i fotografen Martin Jørgensen. Men efter otte års ægteskab bristede kærligheden, da de ifølge grevinde Alexandra ikke havde de samme værdier.

Afviser ikke

Grevinde Alexandra afviser ikke over for Billed-Bladet drømmen om et tredje ægteskab.

Men hvis den rigtige er der, skal fire parametre være på plads for et sundt parforhold ifølge grevinden, som har oplevet at blive bedraget: ærlighed, autenticitet, at være sig selv og god kommunikation.

- Jeg har gennem årene været der for mange andre og har nu mulighed for at være mere egoistisk og bare date lidt rundt og nyde at lære andre at kende, siger hun til ugebladet.

Grevinden har fortalt, at hun gerne står frem og deler sine erfaringer, hvis andre kan spejle sig i dem.

Gæsteprofessor

Grevinde Alexandra har tidligere delt ud af sit liv og har forfattet bogen "Mit lykkelige land" og en bog om forretningsetik, ligesom at hun har været gæsteprofessor ved Indiana University i USA med afsæt i sin baggrund i finansverdenen.

De senere år har grevinden vist nye sider frem af sig selv. Hun udgav sangen "Wash Me Away" til fordel for et svensk non-profit skoleprogram grundlagt i det sydlige Afrika.

Grevinde Alexandra oplyste i 2017, at hun ville frasige sig sin apanage, når hendes yngste søn fyldte 18 år i 2020.

Sat gang i nogle ting

Dermed tog hun et skridt væk fra den kongelige familie og hen mod en mere fri position.

- Jeg er et sted i mit liv, hvor jeg gerne vil ud at prøve noget nyt. Derfor har jeg også sat gang i nogle ting, der gør det muligt for mig at smide den skabelon, som har været omkring mig, sagde grevinden til Ritzau i 2018.

Samme år, som hun frasagde sin apanagen, fik hun job i Bang & Olufsen. Efter tre år hos elektronikvirksomheden sagde hun op for at frigive mere tid til andre projekter.

I dag bestrider hun flere bestyrelsesposter.

Powered by Labrador CMS