Bornholmerne er vilde med Frederik og Mary

Stor hilselyst forsinker kongeparret på sommertogts første stop

Offentliggjort Sidst opdateret

Bornholmske børn har budt kongeparret velkommen med flag i hånden på Bornholm, der er første stop på kong Frederik og dronning Marys sensommertogt.

Kongeskibet "Dannebrog" har klokken lidt i 10 lagt til kaj i Rønne. På kajen står blandt andre den bornholmske borgmester, Jacob Trøst (K), som var den første til at hilse på parret.

Et nifoldigt leve

Herefter blev der traditionen tro råbt et nifoldigt leve for kongen.

Klar på kajen stod flere repræsentanter fra det officielle Bornholm, som kongen hilste på. Kort tid efter var det andre fremmødtes tur.

Hvor mange, der er mødt op er uvist, men Billed-Bladet beskriver, at der er trængsel på kajen på grund af de mange mennesker.

Tog sig god tid

Kongeparret tog sig god tid til at hilse på de fremmødte. Parret brugte over ti minutter på at hilse på de lokale, skriver TV 2 Bornholm.

Det har også været medvirkende til, at programmet allerede er skredet en lille smule.

- De er i gang med at lave forsinkelser lige nu. Det viser, at det er noget, de lægger vægt på. De vil gerne møde folk, siger kongehuskender Thomas Larsen til mediet.

Dronning Mary hilser på de fremmødte børn på kajen i Rønne.

I karet gennem Rønne

Turen til Bornholm er første stop på det fire dage lange sensommertogt, hvor parret både kommer omkring Ærø, Assens og Vejle.

Når parret mandag formiddag er færdig med at hilse på de lokale, stiger de sammen med borgmesteren på en karet og kører gennem Rønne.

Karetens endestation er Rønne Theater, hvor borgmesteren holder en officiel velkomsttale.

Et tæt program

Herudover skal kong Frederik og dronning Mary blandt andet på en vandretur fra Ekkodalen til Hareløkkerne og besøg Østerlars Kirke nær Gudhjem.

Borgmester Jacob Trøst mødte TV 2, kort før kongeparret ankom. Han så meget frem til besøget, der i hans optik er et tegn på, at Bornholm er en del af fællesskabet.

- En del af Danmark. Det er jeg sikker på, at vi er mange, der er glade for, sagde han til TV 2.

Reception på kongeskibet

Sidste punkt på dagens program er en reception på kongeskibet "Dannebrog", før togtet tirsdag begynder på Ærø.

Sommertogtet om bord på "Dannebrog" rundt i Danmark er en mangeårig tradition, der går tilbage til Christian IX's tid.

Powered by Labrador CMS