Her afslører Mary det hele

Det er fremstillet med tanker på det nye Kongepar

Offentliggjort Sidst opdateret

Med stor elegance indtog Dronning Mary scenen på Københavns Rådhus, hvor hun afslørede årets Julemærke – en særlig hyldest til det nye kongepar, der er placeret centralt i mærket.

Vigtigt budskab

Med sin velkendte charme og ynde præsenterede hun det smukke mærke, der ikke blot afbilleder kongeparret, men også bærer et vigtigt budskab om Danmarks rige historie og traditioner.

Giver tro på eget værd.

- Der opstår helt særlige venskaber på Julemærkehjemmene, og den følelse at have værdi for nogen giver tro på eget værd. Det kan være den nye start, man ønsker sig, lød det fra Dronningen på talerstolen.

- I år har min mand og jeg fået en særlig plads på julemærket. Det et vigtigt symbol at være der, fastslog Mary, og fortsatte sin tale:

Børn med mistrivsel

- I årenes løb har jeg mødt mange julemærkebørn og besøgt mange julemærkehjem. Julemærket symboliserer det vigtige arbejde, der gøres for børn og unge med mistrivsel. Derfor har julemærket en særlig plads i mit hjerte, sagde hun, og afslørede herefter Julemærket 2024 i stor størrelse.

Ikoniske symboler

Kunstneren bag årets Julemærke, er Niels Ditlev. Mærket er inspireret af Kong Frederiks valgsprog: 'Forbundne, forpligtet, for Kongeriget Danmark', og det viser flere ikoniske symboler, der forbinder fortid og nutid.

Se flere billeder herunder:

Mary betragter med stolthed det nye julemærke
Mary med kunstneren bag Julemærket Niels Ditlev og to af de børn, der skal tilgodeses fra salget af det.
Dronning Mary
Mary på talerstolen.
Også grev Ingolf og grevinde Sussie af Rosenborg var til stede.
Powered by Labrador CMS