Nu gælder det familien
Med en far, der deltog ved OL som cykelrytter i 1952, og en enorm indre drift fra barnsben mod at skabe noget stort selv, var det næsten forudbestemt, at Flemming Østergaard skulle blive noget inden for sportens verden.
Efter et par succesfulde erhvervseventyr i 70'erne og 80'erne endte Don Ø, som siden blev kælenavnet i offentligheden, efter en tid i Lyngby BK hos FC København.
Når Don Ø tirsdag 31. oktober kan fejre sin 80-års fødselsdag med familie og venner, er det med et noget andet tempo på dagligdagen end tidligere.
Tid til familien
- I de seneste år har jeg trukket mig fra de fleste bestyrelser og helliger i stedet det meste af min tid til venner og familie, især Inge, min hustru og kæreste gennem hele livet, vores børn, børnebørn og oldebørn, skriver Don Ø i en pressemeddelelse i anledning af sin runde fødselsdag.
Tidligere var han et af de mest profilerede og omtalte erhvervsnavne i Danmark, hvilket ikke mindst skyldtes hans arbejde med og position i FC København.
Købte sig ind
Efter at have stiftet og solgt først FØMA Kontorsystemer A/S og senere Kinnarps Kontormøbler A/S købte han sig i 1996 ind i FC København. Allerede året efter blev han administrerende direktør i klubben.
Ti år forinden havde hans erhvervseventyr dog haft et afbræk. Til fods blev Flemming Østergaard i 1986 påkørt af en bil, og han pådrog sig seks åbne benbrud. Det gav et år i kørestol, men han kom på benene igen, som han også skulle sørge for, at FCK kom det.
Tæt på konkurs
Østergaard satte sig i chefstolen i en klub, som var i en noget anden forfatning end det FCK, man kender i dag.
- Da jeg først blev involveret, stod FCK tæt på konkurs med kun syv ansatte og et fodboldhold. Jeg tiltrak nye investorer, da moderklubberne B 1903 og KB ikke kunne skaffe den nødvendige kapital, forklarer han selv.
Lalandia
De følgende år blev klubben børsnoteret, man købte Parken og Lalandia i Rødby og etablerede senere også Lalandia i Billund. Investeringer, som blev grundlaget for den økonomi, der senere bar FCK frem som dansk fodbolds nye storebror og europæiske lokomotiv.
- Sportslig succes er ikke nødvendigvis ensbetydende med økonomisk succes, men økonomisk succes kan hjælpe med at sikre sportslig succes, nævner Don Ø som en af sine vigtigste filosofier.
Broget afsked
Fra 2002 var han bestyrelsesformand i Parken Sport & Entertainment, selskabet bag FCK. I sin tid i klubben blev det til syv danske mesterskaber, to pokaltitler og det europæiske gennembrud med kvalifikation til Champions League.
Han stoppede i klubben i 2010 under omstændigheder, der gav en broget afsked. Don Ø trådte af som formand i en økonomisk urolig tid i klubben, men fik et æresmedlemskab på vej ud. Det blev trukket tilbage en måned senere.
I 2017 blev han desuden idømt halvandet års fængsel for kursmanipulation under sin tid som bestyrelsesformand i FCK. Han blev også pålagt at betale en bøde i millionklassen.