30 år: Pia K. er hans store idol

Siden Muhammed-krisen har Nick Zimmermann haft Dansk Folkeparti i hjertet

Offentliggjort

Som ung dreng kunne Nick Zimmermann ikke få øjnene væk fra skærmen.

Muhammed-krisen dominerede nyhedsbilledet, og på familiens fjernsyn i Randers kunne den 11-årige Nick se Pia Kjærsgaards brændende forsvar for retten til at tegne profeten.

- Det var som om, hun talte direkte til mig gennem skærmen.

Nick Zimmermann blev overbevist folkepartist. Et par år senere meldte han sig ind i DF, da han så en partistand på dyrskuet Gammel Estrup.

Politisk opstigning

Det blev startskuddet til en politisk opstigning fra ophængning af valgplakater, indtræden i Randers Byråd og et valg til Folketinget i 2022 – alt sammen inden.

Idag har Nick Zimmermann rundet 30 år.

Med fem ordførerskaber under kappen kæmper han nu for at gøre Dansk Folkepartis politik gældende igen efter flere tumultariske år.

På Christiansborg giver han den blandt andet som transportordfører. En politisk retning, der ikke er fjern fra hans egen arbejdserfaring som gaffeltruckfører – også kendt som lager- og logistikoperatør.

Gaffeltruckføreren

Nick Zimmermann har i årevis kørt gaffeltruck i byggemarkeder og senest på Skejby Sygehus, og han er flere gange stillet op til danmarksmesterskaberne i disciplinen – dog uden podiepladser, tilføjer han.

Christiansborg og ministerierne på Slotsholmen i det indre København kan derfor virke som en fjern verden til tider.

- Der er langt fra Randers til København i mere end en forstand, siger han.

Nick Zimmermann har gjort sig bemærket ved at tale lige ud af posen i flere tilfælde.

Begyndte at græde

Da Ekstra Bladet kunne berette, at det radikale folketingsmedlem Katrine Robsøe var begyndt at græde under politiske forhandlinger, udtalte Nick Zimmermann, at det havde været akavet og uprofessionelt.

Udtalelserne faldt flere andre politiske kolleger for brystet, og Nick Zimmermann erkender, at han kan have en direkte taleform.

- Det er fordi, jeg kommer fra et job og en verden, hvor man siger tingene lige ud. Man pakker det ikke ind, for så står man i stampe og kommer ikke videre, lyder det.

I opgør med 'djøffere'

Nick Zimmermann har været på Christiansborg i knap to år nu, og det bedste ligger stadig foran, mener han.

Den kommende tid vil byde på et forsøg på et opgør med den ”kommunale adel”, hvor ”djøffere og akademikere agerer skrivebordsgeneraler i kommunerne med for høje lønninger og fratrædelsesordninger”.

Privat har Nick Zimmermann kone, to børn og et hus i landsbyen Gjerlev nord for Randers.

Nick Zimmermann meldte sig ind i Dansk Folkeparti på dyrskuet Gammel Estrup.
Powered by Labrador CMS