Aflyser på grund af corona

Kongehuset oplyser, at dronningen på grund af coronasituationen aflyser de gamle traditioner

Dronningen aflyser planlangt nytårskure og -taffel
Dronningen aflyser planlangt nytårskure og -taffel
Offentliggjort Sidst opdateret

Dronning Margrethe aflyser årets nytårstaffel og nytårskurene.

Det oplyser kongehuset.

I forlængelse af regeringen og sundhedsmyndighedernes seneste udmeldinger om coronasituationen har dronningen besluttet at aflyse nytårstaflet for regeringen, Folketingets formand, repræsentanter for det officielle Danmark og hoffet den 1. januar 2022, skriver kongehuset på sin hjemmeside.

Det samme gælder for nytårskure for Højesteret, Den Kongelige Livgardes og Gardehusarregimentets vagtgående Officerskorps, det diplomatiske korps, Forsvaret og Beredskabsstyrelsen, I., II. og III. rangklasse samt repræsentanter for større landsorganisationer og kongelige protektioner, der skulle have fundet sted den 4. og 5. januar 2022.

"Det vil også i år være muligt at fremsende en digital nytårshilsen til Dronningen og den kongelige familie på Kongehusets hjemmeside www.kongehuset.dk. Dette vil være muligt fra nytårsdag og ugen ud", skriver kongehuset.

Aflysningerne vil dog ikke påvirke den årlige nytårstale.

Den sendes som planlagt 31. december 2021 klokken 18.00 og transmitteres direkte.

Nytårstaffel/nytårskur

Oprindelsen til nutidens nytårskure og nytårstaffel fortaber sig, men allerede midt i 1600-tallet omtales begivenhederne omkring årsskiftet som en gammel skik, og grundelementerne er stadig de samme.

Når der afholdes nytårskure, forløber det over tre dage:

1. dag
Nytårstaffel og -kur den 1. januar i Riddersalen, Christian VII’s Palæ, Amalienborg, for regeringen, landets øverste embedsmænd og Hoffets ledelse.

2. dag
Nytårskur for Højesteret, Den Kongelige Livgardes og Gardehusarregimentets officerskorps i Christian VII’s Palæ, Amalienborg.

Nytårskur for det diplomatiske korps på Christiansborg Slot.

3. dag
Nytårskur for officerer fra Forsvaret og Beredskabsstyrelsen, for 1., 2. og 3. rangklasse samt for indbudte repræsentanter for større landsorganisationer og kongelige protektioner på Christiansborg Slot.

Traditionen med nytårskure, der strækker sig over flere dage, er udviklet efter 1. verdenskrig, hvor kurene ikke længere kunne gennemføres på en og samme dag den 1. januar. Det skyldtes samfundsudviklingen; op gennem 1900-tallet voksede antallet af statsinstitutioner, der blev oprettet flere ministerier, en lang række nye lande opstod og dermed flere diplomatiske repræsentationer.

I anledning af nytårsskiftet er der tradition for den 1. januar at fremlægge gratulationslister i Hofmarskallatet i Det Gule Palæ, hvor der skrives nytårshilsener til H.M. Dronningen.

Kilde: Kongehuset
Powered by Labrador CMS