Skip to main content

Bond-skurk: Daniel Craig kan være intimiderende

Både Daniel Craig og dansk-svenske David Dencik har gjort indtryk på den erfarne Bohemian Rhapsody-skuespiller Rami Malek på optagelserne af "No Time to Die"

Rami Malek var ikke klar på at spille skurk for enhver pris - ikke engang i en James Bond-film: - Jeg ville ikke spille en specifik type af skurk - jeg ville ikke spille en mellemøstlig terrorist. Jeg mener, det er vigtigt, at vi bevæger os væk fra den slags karakterer, fortæller han ved et pressearrangement for filmen. (Arkivfoto)
Rami Malek var ikke klar på at spille skurk for enhver pris - ikke engang i en James Bond-film: - Jeg ville ikke spille en specifik type af skurk - jeg ville ikke spille en mellemøstlig terrorist. Jeg mener, det er vigtigt, at vi bevæger os væk fra den slags karakterer, fortæller han ved et pressearrangement for filmen. (Arkivfoto)Jean-Baptiste Lacroix/Ritzau Scanpix

Rami Malek har imponeret publikum verden over med sin portrættering af musiklegenden Freddie Mercury i Queen-filmen "Bohemian Rhapsody".

Og nu har han kastet sig ud i endnu en enorm udfordring, nemlig at spille superskurken Safin i Daniel Craigs allersidste James Bond-film, "No Time to Die".

Men selv om 40-årige Rami Malek har stor erfaring på biograflærredet, så har flere af hans medspillere efterladt et stort indtryk på ham.

Det gælder både Daniel Craig og dansk-svenske David Dencik, der spiller rollen som den russiske videnskabsmand Vlado.

- Jeg synes David (Dencik, red.) er meget, meget underholdende på den bedste måde. Han har en lethed over sig. Og hvis han nogensinde var intimideret under optagelserne, så var det ikke noget, jeg kunne se på ham eller kunne mærke, fortæller Rami Malek under et pressearrangement for filmen.

- Og jeg tror virkelig også, at Cary (Fukunaga, filmens instruktør, red.) nød at arbejde sammen med ham og fandt en masse måder at bruge ham på, som egentlig ikke var der til at begynde med. Så jeg vil bare sige: rigtig godt arbejde, David!

Sidste tur for Craig

Også Daniel Craig, der tager sin sidste tur i manegen som den verdenskendte agent James Bond, har sat sine tydelige spor hos Rami Malek.

For det er ikke bare Daniel Craig, men selveste James Bond, der manifesterer sig under optagelserne.

- At arbejde med Daniel og se ham som 007, første gang vi mødtes, var et øjeblik, hvor jeg var nødt til at samle mig og give ham alt, hvad jeg havde. For det kan være ret intimiderende, når han kommer ud som James Bond i virkeligheden. Så er det ikke, som du har set på film.

- Det føltes som at være med i en teaterversion af en James Bond-film, fordi han var så tæt på, så jeg havde virkelig et sæde på første række. Det er svært ikke at blive overrasket og involveret af hans præstation, forklarer Rami Malek.

Flere ligheder

Faktisk ser Rami Malek mange ligheder mellem filmens James Bond og virkelighedens Daniel Craig.

- Han (Daniel Craig, red.) kan nemt være ekstremt intimiderende som menneske. Men det kommer fra et sted, hvor han gerne vil løfte folk op mere end at få dem til at føle sig underlegne på nogen måde. Og den fantastiske lederevne ser jeg helt ubesværet glide på tværs af Daniel og 007.

- Der er virkelig mange paralleller mellem Daniel og James Bond. Når jeg tænker på manden og karakteren, så er ingen af dem ude efter personlig ære eller ambition. Det er ikke noget iboende i dem. Det handler mere om at se jobbet blive fuldført. En dedikation til et større mål, siger Rami Malek.

Et pres

Det har dog ikke kun været de store skuespillere på optagelserne, der har givet Rami Malek sved på panden.

For det er ikke til at komme uden om de kæmpestore forventninger fra hele verden, når man skal portrættere noget så ikonisk som en Bond-skurk.

- Der er altid et pres for at leve op til de karakterer. Og hvis jeg ikke allerede havde gennemgået det ekstreme pres forbundet med at portrættere Freddie Mercury - og med en vis succes - så ville det have været meget mere intimiderende. På grund af den oplevelse følte jeg, at jeg kunne håndtere det lidt bedre, fortæller han.

Så alle Bond-film

Som forberedelse satte han sig dog alligevel og så alle James Bond-filmene fra en ende af. Og så udvalgte han et par skurke med træk, han syntes fungerede godt.

- Nogle af dem syntes jeg, var lidt for meget, og så prøvede jeg at se på, hvordan det ville tage sig ud, hvis de var lidt mere reserverede. Jeg tog et par ting her og der. Men jeg syntes, det var klogere at se på mine favoritskurke i film helt generelt, siger han og uddyber:

- Så jeg så på Heath Ledger i "The Dark Knight" og Anthony Hopkins i "Silence of the Lambs". Og jeg elskede uden tvivl Javier Bardem i "Skyfall", men en af mine favoritskurke nogensinde er Anton Chigurh i "No Country for Old Men" (som også spilles af Javier Bardem, red.). Så det var rart at træde uden for Bond-verdenen og se på alle de store præstationer.

"Daniels Bond"

Når det er sagt, så var der én person, der havde større betydning for hans måde at portrættere Safin end alle de tidligere skurkeroller på film.

- Glem alle skurkene, for jeg ville gerne gøre det meget specifikt i forhold til Daniels Bond, og hvad han har gjort gennem filmene.

- Jeg ville være meget klar omkring Safins psykologi, og hvorfor han går så langt for at retfærdiggøre sine handlinger, fortæller Rami Malek.

"No Time to Die" havde dansk biografpremiere den 30. september.

Del din kommentar