Skip to main content

-Det er skønt

Skuespillerinden Neel Rønholt ser frem til at vise sin datter musicalen "Grease", hvor hun spiller rollen som Sandy Olsson

"Grease" har altid haft en særlig plads i Neel Rønholts hjerte.

Som teenager hørte hun musikken og så filmen utallige gange, ligesom hun flere gange overværede en opsætning af musicallen på Nørrebro Teaters.

Selv om filmen er fra 1978, så holder den stadigvæk, mener skuespillerinden. Og hendes datter er også glad for den.

- Min ældste datter, Ellen, på syv et halvt og jeg har set "Grease" sammen, og hun synes bare, den er megafed. Så det er skønt, at det går videre, siger 37-årige Neel Rønholt, som skal spille Sandy i en ny opsætning af "Grease"

Skal med

Hun er ikke i tvivl om, at Ellen skal med ind og se forestillingen, når den er klar til de skrå brædder i foråret 2023.

Det skal hun både for sin egen skyld, men også fordi det betyder meget for Neel Rønholt.

- Det bliver virkelig dejligt at kunne tage hende med. Familien er selvfølgelig det vigtigste, men jeg elsker også mit arbejde, og det er skønt, at de ting kan smelte sammen, siger Neel Rønholt.

Forelsker sig

"Grease" foregår i 50'ernes USA, hvor den fortæller historien om den seje Danny Zuko og den pæne Sandy Olsson, der forelsker sig, men må ændre sig for hinanden.

Neel Rønholt, der blandt andet er kendt for sine roller i tv-serien "Badehotellet" og julekalenderen "Tinkas juleeventyr", har før lavet en del teater. Alligevel bliver det noget helt nyt med "Grease".

Hun har nemlig hverken danset eller sunget på scenen før, men det er ikke noget, der afskrækker skuespilleren.

- Jeg glæder mig sindssygt meget, for skulle jeg lave en musical, så skulle det være den her, siger hun.

Selv om hun ikke har danset i en teatersal, så har Neel Rønholt erfaring med dans i mange stilarter.

Med i Vild med Dans

For tre år siden deltog hun i "Vild med dans", og det var efter præstationerne her, at hun blev spurgt, om hun ville spille Sandy Olsson.

Her var hun ikke i tvivl.

- Jeg tror, det var fornemmelsen af, at det her var en mulighed, jeg måtte prøve. Jeg samler på oplevelser i min karriere, siger Neel Rønholt.

Før beslutningen var helt endelig, ville hun dog lige sikre sig, at hun kunne synge godt nok. Hun har sunget på teaterskolen, men der stilles store krav til skuespillerne i en musical. Derfor gik hun efter eget ønske til en sangprøve.

Her imponerede hun, og det er med til at fjerne presset, at en anden har fortalt hende, at hun synger godt nok til rollen.

- Nu er det ikke mig, der har sagt, at jeg kan synge, men en, der har sagt god for det, siger Neel Rønholt.

Neel Rønholts syv-årige datter er ligesom sin mor vild med "Grease". Nu glæder skuespilleren sig til at vise hende musicallen.
Neel Rønholts syv-årige datter er ligesom sin mor vild med "Grease". Nu glæder skuespilleren sig til at vise hende musicallen.Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix

På udebane

Sandy Olsson er også på udebane, når hun ankommer til skolen Rydell High, og Neel Rønholt er sikker på, at hun kan udnytte det, at de har det til fælles, i sin fortolkning af rollen.

Selv om Neel Rønholt kommer med en baggrund i teater- og tv-verdenen, vælger hun at se positivt på den manglende erfaring fra musicals.

- I stedet for at se det som et problem, så prøver jeg at se det som en fordel, at jeg kommer med min måde at gøre tingene på, siger hun.

"Grease" har premiere i foråret 2023, og det bliver med Silas Holst i rollen som Danny Zuko.

Del din kommentar