Han er faldet pladask for dansker-ferieparadis

Skuespiller Michael Douglas er efterhånden en ældre herre 

Offentliggjort Sidst opdateret

Michael Douglas fylder 80 år

Michael Douglas planlægger at trække sig delvist tilbage fra skuespillerkarrieren og tilbringe mere tid på Mallorca.

Efter afslutningen på miniserien 'Franklin' i 2022, har Douglas instrueret sin agent om kun at kontakte ham for meget specielle roller.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

Tilbage i juli modtog den amerikanske skuespiller Michael Douglas filmprisen Master of Cinema 2024 ved filmfestivalen Atlantida Mallorca.

Han fik den overrakt af Spaniens dronning Letizia i Mallorcas hovedby, Palma.

Der var mere end taksigelser, da Michael Douglas kom til mikrofonen.

Magasinet Hello hørte med og kan fortælle, at skuespilleren røbede, at han har en plan om delvist at trække sig tilbage fra skuespillerkarrieren.

Den 25. september fylder han 80, så det er ikke noget, der sker i utide.

Elsker den spanske ferieø

Michael Douglas vil nu tilbringe halvdelen af sin tid i sin ejendom på den spanske ferieø.

- Det er en ære at modtage denne pris på Mallorca, hvor jeg er kommet i 35 år, og hvor jeg nyder min tid som ingen andre steder.

- Jeg taler et forfærdeligt spansk, men jeg elsker dette sted mere og mere. Nu har jeg planer om at blive her i seks eller syv måneder om året, men det betyder ikke, at jeg har trukket mig tilbage.

Michael Douglas er her fotograferet den 1. september på den italienske racerbane Monza, hvor der var Formel 1-løb. Hollywoodstjernen fylder den 25. september 80.

Er ikke helt væk

Michael Douglas sagde videre, at da han i 2022 blev færdig med optagelserne til miniserien "Franklin", hvor han spiller Benjamin Franklin, en af grundlæggerne af USA, arbejdede han ikke.

- Jeg fortsatte med at slappe af i hele 2022 og var glad. Men jeg er ikke væk. Jeg har dog instrueret min agent om, at han kun skal ringe, hvis der kommer en meget speciel rolle.

Planlægger at sælge

Michael Douglas har siden år 2000 været gift med den walisiske skuespillerinde Catherine Zeta-Jones. Hun har tidligere sagt til Wall Street Journal, at parret har planer om at sælge dets nuværende bopæl i Irvington i New Jersey.

Ifølge People har parret også ejendomme på Bermuda, i Canada og i Wales.

Søn af Kirk Douglas

Michael Douglas har været superstjerne, lige så længe nogen kan huske.

Han er søn af den store hollywoodstjerne Kirk Douglas, der døde som 103-årig i 2020.

Michael Douglas har kendt til berømmelse hele livet, men han er langt mere end fars søn. Han har i sin karriere vist, at han så at sige kan stå i egen ret uden fars stjernedrys.

Adskillige filmpriser

Han har haft succes som både skuespiller og producent med adskillige filmpriser.

Hans karriere tog fart i slutningen af 1960'erne, da han spillede med i tv-serier. I Danmark blev han særlig kendt for sin rolle som politimand i kriminalserien "The Streets of San Francisco" fra 1972 til 1976.

I denne periode var han med til at producere storfilmen "Gøgereden" med Jack Nicholson. Filmen gav Douglas og Nicholson hver en oscarstatuette.

En perlerække af roller

Rækken af succesfilm med Michael Douglas er lang. Der er komedierne "Nu går den vilde skattejagt" og "Jagten på Nilens Juvel" fra 1980'erne.

Men han har også haft stor succes i "thrilleren "Farligt begær" og i filmene om penge, grådighed og børsen i "Wall Street" et og to.

Han har desuden medvirket i en række serier for streamingtjenester som Netflix og HBO.

Politisk aktiv i USA

I øvrigt er Michael Douglas også kendt for at støtte partiet Demokraterne i USA, og han er aktiv inden for velgørenhed.

Han har tre børn. To med Catherine Zeta-Jones og et med Diandra Luker, som han var gift med fra 1977 til 1995.

Powered by Labrador CMS