Henrik Koefoed får 'Dirch'-prisen igen

Henrik Koefoed vinder søndag aften endnu en gang prisen som årets revykunstner ved Revyernes Revy.

Offentliggjort

Skuespilleren Henrik Koefoed, der efterhånden er velbevandret på den danske revyscene, modtog søndag aften hæder som årets revykunstner ved prisuddelingen Revyernes Revy.

Han modtog prisen Årets Dirch, der er opkaldt efter den folkekære skuespiller Dirch Passer, for sin "enestående" præstation i Nykøbing Falster Revyen.

Det skriver Skuespillerforeningen af 1879, der står bag Revyernes Revy, i en pressemeddelelse. Foreningen er en sammenslutning af skuespillere.

Tre roller på samme tid

Henrik Koefoeds præstation i revyen har også gjort sig bemærket i anmeldelser siden første forestilling i midten af juni.

Mediet Iscene beskriver blandt andet en sketch om minksagen, hvor Koefoed agerer tre roller på samme tid. Her rammer han "virkelighedens vanvid på kornet".

Henrik Koefoed medvirkede senest i selvsamme revy i 2019. Med den optræden høstede han også prisen Årets Dirch.

Sang og skuespil i spot

Revyskuespillerens pris er blot en ud af syv priser, der søndag aften er blevet uddelt til prisfesten i Cirkusrevyen på Bakken, hvor samfundssatire, sang og skuespil har været i spotlyset.

Årets jury består af de fire teateranmeldere Rikke Rottensten, Michael Søby, Morten Buckhøj og Lars Wallenberg.

Juryen rejser inden hver prisuddeling rundt og ser revyer forskellige steder i landet. På den baggrund udvælges de nominerede. Samme jury udvælger i sidste ende vinderne.

Årets Revy

Den rutinerede revykunstner Leif Maibom styrede søndagens prisuddeling, der også kaldes revyernes Oscar, fra scenen i løbet af aftenen.

Revyen Rottefælden vippede Danmarks største revy, Cirkusrevyen, og Bornholms Sommerrevy af pinden og modtog prisen Årets Revy.

Desuden modtog et kendt ansigt på den danske revyscene Årets Ærespris. Pernille Schrøder modtog prisen, der hvert år gives til en person, der har betydet særlig meget for revyen som genre.

Hun modtog prisen for sin spilleglæde, musikalitet, humor og hårde arbejde gennem en lang karriere på de skrå brædder.

Skuespiller og forfatter Mille Berg fik overrakt prisen som Årets Revyforfatter for nummeret "Ole Sprogøre" i Amager Revyen 2024 og for Ganløse Revyen 2024.

Derudover modtog Mikkel Becker Hilgart Årets Talentpris for sin medvirken i Tivolirevyen 2024.

Årets Dirch 2024 gik til Henrik Kofoed fra Nykøbing Falster Revyen.
Powered by Labrador CMS