Skip to main content

Kvindelig 007 vil ruske op i branchen

Lashana Lynch overtager den ikoniske titel som agent 007 i "No Time to Die". Og hun håber på at ruske op i branchen

Lashana Lynch spiller Nomi, som overtager agent 007-titlen i "No Time to Die". Men det har nu ikke været nogen livslang drøm for hende. - Der er meget, jeg forsøger at manifestere i min karriere, men at blive en 00-agent var så ikke lige en af dem. Det er kommet meget bag på mig. Men hvilken vidunderlig overraskelse, siger Lashana Lynch med et grin.
Lashana Lynch spiller Nomi, som overtager agent 007-titlen i "No Time to Die". Men det har nu ikke været nogen livslang drøm for hende. - Der er meget, jeg forsøger at manifestere i min karriere, men at blive en 00-agent var så ikke lige en af dem. Det er kommet meget bag på mig. Men hvilken vidunderlig overraskelse, siger Lashana Lynch med et grin.Nicola Dove/Ritzau Scanpix

Der lød et ramaskrig, da det blev afsløret, at agent 007 skulle spilles af en sort kvinde i den nye James Bond-film, "No Time to Die".

Det var dog ikke - som først antaget - en erstatning for James Bond, men fordi han går på pension i begyndelsen af den nye film, og derfor overgår hans 007-titel til Nomi, som spilles af Lashana Lynch.

Den 33-årige skuespiller, som tidligere har medvirket i "Captain Marvel", er ved at revne af stolthed over at få lov give kvinder som hende en fremtrædende plads på det hvide lærred.

Det fortæller hun ved et digitalt pressearrangement for filmen.

- Jeg er en del af en lang række af kvinder, der har ændret ting, og som har råbt højt og er blevet kvinder i en fælles bevægelse - forandringens kvinder.

- Nomi (hendes karakter i filmen, red.) er et eksempel på de kvinder, som jeg kender og elsker. Og et eksempel på den retning, som film i dag bør bevæge sig i, mener Lashana Lynch.

Ny og 'gammel' 007.
Ny og 'gammel' 007.Toby Melville/Reuters/Ritzau Scanpix

Hun er glad for at være med til at ruske op i industrien, og der er også sket meget i de seneste år, hvor hun har været en del af den.

Men Lashana Lynch er heller ikke blind for, at hun står på skuldrene af andre.

- Det er en virkelig spændende tid, hvor vi kan udnytte det fundament, der er blevet lagt tidligere og før min tid. Og hvor vi også kan give faklen videre til fremtidige generationer.

- Jeg håber, at vi som kvinder - og sorte kvinder - tilføjer noget radikalt til filmlærredet med "No Time to Die", siger skuespilleren.

Vil inspirere

Britiske Lashana Lynch har jamaicanske rødder. Og hun forsøger gennemgående at vælge sine roller, så der bliver skabt større repræsentation på biograflærredet.

- Jeg vil gerne inspirere unge kvinder. Og jeg håber, at vi fortsat vil skabe rum for de samtaler, der kan gøre folk utilpasse. For hvis vi ikke gør det, hvorfor er vi her så?, spørger hun.

- Det er grunden til, at jeg gik ind i industrien. Det var for at sætte gang i den slags samtaler, siger hun.

Kendte ikke 'sit nummer'

På trods af de noble ambitioner for fremtidens filmindustri var Lashana Lynch faktisk ikke selv klar over, at hun skulle overtage den ikoniske 007-titel, da hun gik til casting på "No Time to Die".

Det opdagede hun først, da forsiderne blev plastret til med nyheden om, at en sort kvinde skulle overtage det ikoniske agentnummer.

- Det var nyt for mig, for jeg vidste kun, at jeg skulle spille Nomi. Så det var meget interessant at se reaktionen, og hvor vi er nået til i verdenen nu.

- Samtalen omkring det gjorde mig meget spændt på, hvordan vi kunne flytte måden, kvinder bliver portrætterer på i film. Men det gjorde mig også bevidst om, hvor forældet nogle menneskers syn er, fortæller hun.

Del din kommentar