Mærket af demens frem mod sin død

OB begræder tabet af Kim Ziegler, der var en stor profil for dansk fodbold

Offentliggjort

Den tidligere OB-spiller Kim Ziegler, som både har vundet det danske mesterskab og pokalturneringen iført den stribede trøje, er afgået ved døden i en alder af 65 år.

Det skriver Ekstra Bladet

Afgørende profil

Kim Ziegler spillede i OB fra 1984 til 1992, og var en afgørende profil, da klubben sikrede sig danmarksmesterskabet i 1989. 

- Han var så glad og stolt over sin guldmedalje, at han fik lavet den om til en halskæde, så han kunne gå med den hver dag, skriver OB på sin hjemmeside i forbindelse med torsdagens triste nyhed.

Viljen til at gå forrest

Som spiller var Kim Ziegler kendt for sin vilje til at gå forrest, hvilket førte til, at han blev anfører i OB. 

Han repræsenterede også Danmark i tre A-landskampe.

Samme år som mesterskabet blev han hædret med Lands Mindepokal, en pris der gives til særligt fremtrædende spillere.

Assistenttræner for Kim Brink

Efter en alvorlig knæskade sluttede hans aktive karriere i 1992. Han fortsatte dog som assistenttræner for Kim Brink i OB i en kort periode, inden han tog over som cheftræner i Nr. Aaby, hvor han førte klubben til oprykning til den næstbedste række over tre sæsoner.

Sportschef i Randers FC

Efterfølgende trænede han både B1909 og Kolding, inden han i 2007 blev sportschef i Randers FC.

For at ære Ziegler vil OB afholde et minuts klapsalver før næste hjemmekamp mod Esbjerg fB den 26. oktober, hvor spillerne også vil bære sørgebind.

Kim Ziegler var ramt af demens de sidste år, og han efterlader sig hustruen Lisbet, datteren Simone og børnebørnene Eleonora og Merle.

Powered by Labrador CMS