Skip to main content

Margrethe hylder filmbranchen

I år er det dansk film, der hyldes med Fredensborgkoncert og efterfølgende souper

Dronning Margrethe har besluttet, at det i år er den danske filmbranche, der skal hyldes med Fredensborgkoncerten og efterfølgende souper.
Dronning Margrethe har besluttet, at det i år er den danske filmbranche, der skal hyldes med Fredensborgkoncerten og efterfølgende souper.Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Her i efteråret hylder hendes majestæt dronningen den danske filmbranche. 

Det sker ved, at repræsentanter for branchen inviteres til Fredensborgkoncert i Fredensborg Slotskirke og efterfølgende souper.

Det oplyser kongehuset på sin hjemmeside.

Mere end 20 år gammel tradition

Fredensborgkoncerterne har været en fast tradition i Kongehuset i mere end 20 år, og ved det seneste arrangement i 2019 var det rigsfællesskabet, der var i fokus.

Tidligere har blandt andet iværksættermiljøet og sundhedssektoren været inviteret.

Det fremgår også, at dronningen i år ønsker at markere, at danske film og serier er populære både herhjemme og i udlandet.

Sætter Danmark på verdenskortet

Ydermere, at dansk film ofte vinder hæder ved internationale prisuddelinger samt, at danske aktører er internationalt efterspurgte både foran og bag kameraerne.

Koncerten finder sted den 26. oktober og vil således være en anerkendelse af den indsats, som filmbranchen – lige fra skuespillere, instruktører og scenografer til  sminkører og klippere – har gjort for at få Danmark og danske talenter på verdenskortet.

Del din kommentar