Skip to main content

Morten Ankerdal: -Det forringer min livskvalitet

Morten Ankerdal lider af tarmsygdommrn Colitis ulcerosa. I perioder føler han sig ukampdygtig, og det går ud over livskvaliteten

TV 2-værten Morten Ankerdal lider af tarmsygdommen Colitis ulcerosa. Han er begrænset af sygdommen i sin hverdag.
TV 2-værten Morten Ankerdal lider af tarmsygdommen Colitis ulcerosa. Han er begrænset af sygdommen i sin hverdag.Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

Morten Ankerdals arbejdsglæde er ikke blevet mindre, efter at han blev diagnosticeret med den kroniske tarmsygdom Colitis ulcerosa tilbage i 2011.

Men TV-værten kan ikke yde det samme, som han kunne engang. 

- Jeg mangler kræfter og overskud og er træt i de perioder, hvor jeg er ramt af udbrud. Jeg kan føle mig ukampdygtig, fortæller Morten Ankerdal til Kendte.dk og fortsætter:

- Og mit generelle overskud er blevet mindre, efter at jeg fik sygdommen. Den har taget toppen af min ydeevne.

-Ikke lige så sprudlende

 Faktisk forringer den kroniske tarmsygdom Morten Ankerdals generelle livskvalitet.

- Min familie kan godt mærke, at jeg ikke er lige så sprudlende i de perioder, hvor sygdommen er i udbrud, fortæller TV-værten. 

- Den tager da også lige toppen af livskvaliteten, tilføjer han.

Morten Ankerdal har styr på sin Colitis Ulcerosa, idet han får et medicinsk præparat mod den.  

Han oplever udbrud med cirka to års mellemrum.

- Mine udbrud afhænger af, om jeg har en fornuftig livsstil. Hvor travlt, jeg har, og hvor sundt, jeg lever. Når jeg har et udbrud, skal jeg tænke meget over, hvad jeg indtager, fortæller han. 

Ked af at misse OL

Morten Ankerdal er begrænset i sin udfoldelse, i sit arbejdsliv og i sin hverdag generelt, når tarmsygdommen er i udbrud.

For eksempel missede den populære journalist og TV-vært OL-dækningen i Tokyo i sommer

- Jeg var selvfølgelig ked af at gå glip af at dække OL på tæt hold, for det har jeg altid gjort, fortæller Morten Ankerdal.

- Sygdommen var i udbrud, hvilket betød, at jeg havde store temperaturudsving. Og det duede ikke under en coronapandemi i Tokyo, hvor man skulle tjekkes tit, og hvor man kunne ende i karantæne, fortsætter han.

Del din kommentar