Morten og Frederik: Kæmper for at blive anerkendt

Bureaukrati skal overvindes

Offentliggjort

Frederik Haun og Morten Kjeldgaard har delt en opdatering på Instagram, hvor de åbent fortæller om deres kamp for at blive anerkendt som forældre til deres tvillingepiger, Emma og Nora, der blev født af en graviditetsvært.

Forleden tog de første skridt i retning af anerkendelse ved at få foretaget en faderskabstest.

Testen skal bevise, at Frederik og Morten er de biologiske fædre, og ikke graviditetsværten Nanna og hendes mand, som pigernes papirer i øjeblikket viser

Omfattende proces

Parret står nu over for en omfattende proces i det danske system, hvor de ikke formelt er registreret som pigernes forældre.

– Det har skabt, og vil fortsat skabe, en masse bøvl, at vi ikke er registreret som pigernes fædre, forklarer parret.

De har allerede oplevet mange udfordringer. Blandt andet kan de ikke få udbetalt barsel, børnepenge går ikke til dem, og de modtager ingen meddelelser i e-Boks. De kan heller ikke tilmelde pigerne ventelister til daginstitutioner eller få udstedt sygesikringsbeviser og pas.

Lang behandlingstid forude

Efter faderskabstesten venter en behandlingstid på 4-6 uger, før de kan blive registreret som pigernes fædre. Herefter skal de igennem en proces, hvor de skal stedbarnsadoptere det barn, de ikke er biologisk forælder til.

– Vores største ønske er at give vores børn en tryg og stabil start på livet, men i stedet kæmper vi mod systemet for noget så grundlæggende som at blive anerkendt som deres forældre, forklarer Morten og Frederik.

Ønske om ændring af loven

Parret håber, at deres historie kan være med til at skabe forandringer i lovgivningen, så andre regnbuefamilier undgår samme udfordringer. 

Gennem en kommende dokumentar vil de belyse de huller i systemet, der gør det svært for familier som deres.

- Familier er bygget på kærlighed – ikke økonomi og bureaukrati, mener Morten og Frederik.

Morten Kjeldgaard og Frederik Haun
Powered by Labrador CMS