Ny omgang 'Gift ved første blik': Se dem her

Den populære datingserie på DR får premiere 22. august

Offentliggjort

Endnu en gang kan DR præsentere deltagerlisten til årets sæson af "Gift ved første blik".

De ti deltagere er mellem 32 og 57 år, og har vidt forskellige baggrunde.

Matchmaking-programmet, der får premiere i næste uge, kan i år fejre 10-års jubilæum i Danmark.

Som programtitlen antyder, indgår en række singler i et ægteskab med et komplet fremmed menneske, som de møder for første gang, idet de siger ja til hinanden.

I medgang og modgang

Efter en række uger skal parrene beslutte, om de ønsker at forblive gift efter at have sagt ja til både medgang og modgang.

Blandt deltagerne er 48-årige Lone Koch fra Kolding, der er fraskilt efter et ægteskab i næsten 20 år og har to voksne børn. Hun er tilhænger af det traditionelle parforhold, hvor man deler bopæl.

32-årige Nina Ettrup Larsen er folkeskolelærer i København og har aldrig haft en kæreste.

Gennemgående for mange af årets deltagere er, at de er trætte af det overfladiske datingliv på Tinder og andre apps.

Seks dates

Det gælder blandt andre Nina Ettrup Larsen.

- Jeg har prøvet lidt af hvert med datingapps, været rigtig meget på Tinder, Happn, gået meget i byen, gået op til folk i Føtex. Sidste år havde jeg en uge med seks dates, siger hun.

Den 50-årige brandmand Lars Skærbæk Løvendahl ser programmet som en gylden mulighed for at springe datingapps fuldstændig over.

Barren lægges højt

- Her er der faktisk eksperter, som hjælper mig fra starten og tager mig lidt i hånden. Når man melder sig til det her, går man ind i det 100 procent, og i modsætning til Tinder synes jeg, man starter med at lægge barren ret højt - det kan jeg godt lide, siger han.

Den 32-årige fotograf Søren Christian Staun fortæller, at hans længste forhold har varet otte måneder.

Ikke blevet til noget

- Jeg har behov for at prøve noget nyt. Jeg har været på Tinder i mange år, jeg kan godt lide at date og elsker at møde nye folk, men det er ligesom aldrig rigtigt blevet til noget, siger han.

I sidste sæson blev der hyret et nyt hold, som skulle sammensætte bejlerne og forhindre, at eksperimentet endte i en skilsmisse.

Matcher de medvirkende

Og også i år er det psykologerne Trine Hjorth og Eivind Johansen sammen med etnolog Sarah Holst Kjær, der skal matche de medvirkende.

Det gør de ud fra personlighedstype, samtaleforløb, spørgeskemaer og hjemmebesøg.

Den nye sæson har premiere torsdag den 22. august på DR1 og DRTV.

Her er de nye:

Anette Winkler Bauer er 57 år, markedschef og bor på Amager. Hun har været gift i 23 år og har haft to kærester siden.
Frank Schytte er 57 år, efterforsker for Fødevarerejseholdet og støttekontaktperson for sårbare og for unge. Han bor i Slagelse. Han leder efter sit livs sidste partner.
Søren Christian Staun er 32 år, fotograf og bor på Amager. Hans faste type er en "Disney-prins". (PR-foto). - Foto:
Katrine Pørtner Karlsen er 32 år, speciallærer og bor i Skørping. Hun leder efter én, der kan vise hende, hvordan "livet kan leves på den fede måde".
Lars Skærbæk Løvendahl er 50 år. Til daglig er han koordinator på et bosted og brandmand. Han bor i Faaborg og er hjerteløber i sin fritid. Han vil gerne springe Tinder over og lægge barren højt.
Lone Koch er 48 år, sagsbehandler og sundhedsrådgiver og bor i Kolding. Hun har været gift i næsten 20 år og søger et traditionelt parforhold.
Morten Mortensen er 36 år, manuskriptforfatter og bor på Amager. Han søger én, der ser ham for hans personlighed og ikke hans hudfarve.
Nina Ettrup Larsen er 32 år, folkeskolelærer og bor på Østerbro. Hun har aldrig haft en kæreste, men har haft mange korte forhold. Hun er parat til at finde manden i sit liv.
Nicolas Rockland er 34 år, selvstændig og bor i Aarhus. Han søger en kvinde, der "vil noget og kan noget i sit liv".
Rolf Meier er 41 år, underviser på EUX og bor på Frederiksberg i et kollektiv. Han savner tosomheden og har altid drømt om børn.
Powered by Labrador CMS