Pilou Asbæk: - Jeg spiste ikke hummer

Berlingskes Søren Frank og Pilou Asbæk er politianmeldt efter en middag, der har skabt debat om dyrevelfærd

Offentliggjort Sidst opdateret

Kontrovers om Pilou Asbæk og dyreetik

Pilou Asbæk deltager i en middag på Færøerne, hvor der serveres jomfruhummere på kontroversiel måde.

Valentina Crast fra Sea Shepherd anmelder hændelsen for overtrædelse af dyrevelfærdsloven.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

Skuespiller Pilou Asbæk er ked af en diskussion, der er opstået i kølvandet på en middag, han har deltaget i på Færøerne sammen med Berlingskes madanmelder Søren Frank.

Det skriver Asbæk på Instagram.

- Jeg blev sammen med mit filmhold inviteret til en særlig og privat aften med færøske specialiteter. Derfor var jeg også som gæst opsat på at udvise kulturel ydmyghed og nysgerrighed i forhold til vores færøske værter.

Hold nede i kogende vand

- Det var på ingen måde min intention, at det skulle ske på bekostning af mine dyreetiske forpligtelser, som man kan sige, at jeg måske for naivt deponerede hos aftenens værter, skriver han.

B.T. skrev onsdag, at Søren Frank, Pilou Asbæk og to andre var blevet politianmeldt for angiveligt at have deltaget i dyremishandling ved en privat middag hos en færøsk fiskeeksportør.

Søren Frank omtaler middagen i en madanmeldelse i Berlingske 15. september.

Skuespiller Pilou Asbæk er ked af en diskussion, som en middag på Færøerne har kastet af sig efter en madanmeldelse i Berlingske. (Arkivfoto).

Han beskriver blandt andet, at der serveres jomfruhummere, hvis haler holdes nede i kogende vand, mens der tælles til 12.

- Smager himmelsk rent

- Herefter spiser man halen, mens man holder om kløerne, så de ikke bider en i næsen. Det smager himmelsk rent, ikke mindst med et par dråber citron og lidt salt, skriver Søren Frank.

Det har fået Valentina Crast, der er kampagnechef hos havmiljøorganisationen Sea Shepherd og tidligere EP-kandidat hos Alternativet, til at indgive en politianmeldelse.

Færøsk politi har bekræftet over for B.T. at have modtaget en anmeldelse om overtrædelse af dyrevelfærdsloven.

- Spiste ikke hummere

Pilou Asbæk skriver på Instagram, at "den diskussion er der ikke nogen, der er mere ked af end jeg".

- Jeg spiste i øvrigt ikke de jomfruhummere, som omtales i Søren Franks anmeldelse - der uden mit vidende i høj grad også blev til en artikel om mig, lyder det.

Smed levende blæksprutte på pande

Skuespilleren forholder sig dog ikke til en anden passage i anmeldelsen, som Søren Frank beskriver som "det dramatiske højdepunkt".

Det indtræffer, da Pilou Asbæk "kommer i infight med en sprællevende, ottearmet blæksprutte, før det lykkes ham at gøre sig fri af sugekopperne og smide den på teppanyaki-pladen", skriver Søren Frank blandt andet.

Powered by Labrador CMS