Signe Svendsen tog skridtet frem til scenekanten

Sanger og sangskriver Signe Svendsen oplevede uforudset berømmelse i Melodi Grand Prix. Siden fandt hun sin egen vej i branchen. Den 16. oktober fylder hun 50

Signe Svendsen har som sanger turneret land og rige rundt i årtier. Her på scenen på Tønder Festival i august 2022.
Offentliggjort Sidst opdateret

Signe Svendsens karriere

Signe Svendsen blev kendt i Danmark som medlem af duoen Rollo & King, der deltog i Eurovision Song Contest i 2001.

Efter gennembruddet har Signe Svendsen udviklet sin solokarriere, udgivet fem soloalbum og modtaget anerkendelse for sit musikalske håndværk.

Udover sin musikkarriere har Signe Svendsen medvirket i tv-programmer og været aktiv i debatter omkring sexisme i musikbranchen.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

Signe Svendsen blev danmarksberømt som det forfriskende kvindelige indslag, da duoen Rollo & King var tæt ved at skrive danmarkshistorie ved det internationale melodigrandprix i 2001.

Den 16. oktober fylder hun 50 år.

Kun 21 point var nummeret "Der står et billed af dig på mit bord" foran 38.000 ekstatiske publikummer i Parken dengang fra at sikre Danmark den internationale sejr for andet år i træk - efter at Brødrene Olsen havde gjort det året inden i Sverige.

Det blev ikke til dansk sejr i 2001.

Kom på tv

Men Signe Svendsen var sat på danskernes radar. Hun kom på tv og lavede programmer sammen med elitesoldaten B.S Christiansen.

I perioden 2006-2011 var hun en del af panelet i "Spørg Charlie" på TV 2 Charlie.

Siden var hun i nogle år korsangeren med den milde røst i Niels Hausgaards shows og turnéer. Vendelboen blev en slags tidlig mentor for hende.

Først ni år efter gennembruddet i Parken var Signe Svendsen klar med sit første soloalbum med egne sange og på eget pladeselskab.

Hun ville have noget på hjertet først og ikke gå de slagne popveje, som pladeselskaberne ellers tilbød hende efter succesen i Parken.

Og det er lykkedes for hende finde sin egen plads forrest på scenen, som hun allerede havde drømt om som barn.

Politisk bevidst kollektiv

Signe Svendsen voksede op i Nyborg og boede sammen med sine forældre i et politisk bevidst kollektiv. Men hun forlod Fyn for at blive uddannet fra Det Rytmiske Musikkonservatorium i København i 2003.

Siden 2008 har hun udgivet fem soloalbum. Det seneste fra 2022, "Hvem vil ikke elskes igen", blev af Politiken kåret til et af årets ti bedste album.

Anmelderne mente, at Signe Svendsen gør "det ensomme til noget, vi kan være fælles om" og hyldede hendes evne til at dykke ned i mørket og kærlighedens vildveje med en særlig autenticitet.

De seneste 16 år har hun flittigt turneret land og rige rundt - både solo og med band eller sammen med andre kunstnere.

Genertheden går hjem på scenen

Selv om hun privat har det bedst med ikke at være i centrum, går genertheden hjem, når hun går op på scenen.

- Og når du først har rejst på landevejene og er blevet glad for det, sidder det bare i dig, sagde hun for et par år siden i et interview.

Tidligere i år deltog Signe Svendsen sammen med en række andre kvindelige musikere i DR-dokumentaren "Sexisme i musikbranchen", hvor de blandt andet fortalte om grænseoverskridende oplevelser, de har haft med en kendt dansk mandlig musiker.

Fødselsdagen markeres med fuld skrue på koncertkalenderen.

I den seneste tid sammen med stryger-ensemblet "Who Killed Bambi". Senere på efteråret tager hun på tur med kollegaen Kajsa Vala.

Signe Svendsen lever sammen tv-producenten Henning Hoffmeier. Sammen har de datteren Wilma.

Powered by Labrador CMS