Skip to main content

Sov ind med de nærmeste omkring sig

Ritt Bjerregaard blev valgt ind i Folketinget i 1971. Frem til 2010 var hun overborgmester i København

Ritt Bjerregaard, der blandt andet har været undervisningsminister og overborgmester i København for Socialdemokratiet, er død. 

Hun blev 81 år.

Det oplyser hendes pårørende til Ritzau.

Lørdag sov hun stille ind i sit hjem på Østerbro i København, mens hun var omgivet af sine nærmeste. Hun kæmpede i sine sidste år med en kræftsygdom.

Berygtet

Ritt Bjerregaard blev første gang valgt ind i Folketinget i 1971.

Frem til 2010 var hun overborgmester i København. Tidligere har hun også fungeret som socialminister og fødevareminister.

Hendes pårørende beskriver hende som "en stærk og tydelig stemme i den politiske debat og engageret deltager i kulturlivet".

Ritt Bjerregaard var berygtet for de mange politiske opgør, hun tog. Med partitoppen i Socialdemokratiet, med pressen og med den mandsdominerede og cigarrygende omverden, som hun mødte i Folketinget.

Yngste kvindelige minister

Kun to år efter sin indtræden i Folketinget blev hun med sine 32 år dengang den yngste kvinde nogensinde til at indtage et ministerium, da hun blev undervisningsminister.

I sin tid som undervisningsminister fik hun blandt andet gennemført en stor folkeskolereform.

Frem til 2010 var hun overborgmester i København. Tidligere har hun også fungeret som socialminister og fødevareminister.

Hun efterlader sig sin mangeårige ægtefælle, historikeren og forfatteren Søren Mørch.

Ritt Bjerregaard blev 81 år gammel.
Ritt Bjerregaard blev 81 år gammel.Linda Kastrup/Ritzau Scanpix
Del din kommentar