Død kort efter skræk-diagnose
Han skaffede i 80'erne michelinstjerner til Danmark. Nu er han død efter et kræftforløb
Den danske kok Jan Cocotte-Pedersen, der var en af foregangsmændene i dansk gastronomi, er død - 74 år gammel.
Det oplyser hans datter til Ekstra Bladet.
Hans restaurant La Cocotte - på dansk kasserollen - var i 1983 blandt de første i Danmark til at få en michelinstjerne.
Kort tids sygdom
Han var i 1989 også den første dansker til at vinde guld ved det uofficielle kokkeverdensmesterskab, Bocuse d'Or.
Cocotte-Pedersen var ramt af kræft og døde onsdag efter kort tids sygdom, fortæller Maria Kolt Pedersen til avisen.
- Det er gået virkelig hurtigt, og det har været et hårdt forløb. Så det er godt, han har fået fred, siger hun.
Udlært på Nimb
Jan Cocotte-Pedersen blev udlært på Nimb i København og byggede siden en restaurant op i rejsekongen Simon Spies' Hotel Richmond.
Restauranten, som han tog sit mellemnavn fra, fik i en michelinstjerne i 1983 - som den første i Danmark sammen med restaurant Kong Hans Kælder.
Da michelinstjernerne blev uddelt tidligere i år, var der til sammenligning 31 danske restauranter, som fik i alt 44 stjerner.
Genvandt stjerne
Cocotte-Pedersens succes betød, at han blev valgt til at lave pragtmåltidet i den Oscar-vindende filmatisering af "Babettes Gæstebud".
Siden flyttede han sin restaurant ud af centrum og blev chef for en kæde af hotelrestauranter af samme navn.
Det var dog for en kort periode, da den finere madlavning igen trak, og han genvandt i 1997 en michelinstjerne til Søllerød Kro.
Blev krofatter
Siden blev han krofatter på Elverdamskroen i Tølløse på Midtsjælland.
Undervejs i karrieren har han også optrådt i flere tv-køkkenprogrammer og som forfatter til en række opskriftsbøger.
For ti år siden gik Jan Cocotte-Pedersen ifølge Ekstra Bladet på pension.