Scorer hovedrolle på tv

Efter et omfattende castingforløb er producerne bag den kommende TV 2-serie "Sosu" ikke i tvivl om, at Tessa er det helt rigtige valg til en af hovedrollerne

Udgivet

Rapdronningen Tessa, der er kendt for hårdtslående hits som "Ben", "Glo på mig" og "Blæstegnen", står side om side med en af dansk film og tv's mest kendte skuespillere, når hun indtager en af hovedrollerne i en kommende dramaserie, der har fået arbejdstitlen "Sosu".

Det annoncerer TV 2 i en pressemeddelelse.

- Vi er svært begejstrede for, at Iben (Hjejle, red.) og Tessa indtager hovedrollerne i "Sosu", siger producerne i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Iben Hjejle besidder en dramatisk og humoristisk tyngde, der klæder den garvede sosu-assistent Rie, og efter et omfattende castingforløb er vi ikke i tvivl om, at Tessa er det helt rigtige valg til rollen som den oprørske Sille. Vi glæder os til at se det slå gnister mellem de to kvinder, lyder det.

Spiller utilpassede Sille

Handlingen i "Sosu" centrerer sig om, hvorvidt man kan passe på andre, mens man kæmper for sin egen overlevelse.

Tessa spiller den utilpassede Sille, der kommer under pres, da hun starter i hjemmeplejen og oplæres af den erfarne sosu-assistent Rie, spillet af Iben Hjejle.

Sådan er vi vant til at se Tessa. (Arkivfoto).

Seriens hovedarena er den københavnske vestegn - hvor Tessa i øvrigt selv har rødder - hvor man følger et team af social- og sundhedsassistenter og -hjælpere, som rykker ud med omsorg og pleje til områdets borgere, men presses af stramme tidsskemaer og intern uro.

Teamets leder har lavet en hemmelig aftale med Rie - spillet af Iben Hjejle - om, at hun skal overtage hans job, hvis hun til gengæld hjælper ham med forfremmelse og dækker over hans fejl.

Men da lederen misbruger sin magt, ender Rie i et alvorligt dilemma - skal hun dække over ham eller stå op for den unge Sille og dermed give slip på sine egne drømme?, lyder det om handlingen.

Også Iben Hjejle og Lars Ranthe

Ud over Tessa og Iben Hjejle er også Lars Ranthe, Stephanie León, Claus Riis Østergaard, Helle Dolleris, Marijana Jankovic og Kurt Dreyer på rollelisten.

- "Sosu" er en historie om hverdagens magtmisbrug og overlevelse i et hårdt presset fag, der fortjener meget mere anseelse og respekt, end det får, siger hovedforfatter Karina Dam i pressemeddelelsen og fortsætter:

- Det er også en historie om generationskløfter og den forsinkede og voldsomme reaktion, der kan sætte ind, når et gammelt traume pludselig vækkes til live gennem et nyt offer. Det er sidst, men ikke mindst, en historie om tilblivelsen af et umage venskab mellem to stærke kvinder, lyder det om Tessa og Iben Hjejles karakterer.

Optagelserne er netop gået i gang, og serien ventes at få premiere på TV 2 og TV 2 Play i 2026.

Powered by Labrador CMS