Skip to main content

Afslører OL-værter

Både fra det danske studie og fra Tokyo står sportsjournalister og tidligere professionelle idrætsudøvere klar til at give seere, lyttere og læsere et overblik

Gennemgående og samlende vært i DR's OL-studie på toppen af Experimentarium i Hellerup bliver Tina Müller, men også Ulla Essendrop og Mette Bluhme Rieck får plads i værtsstolen, afslører DR. (PR)
Gennemgående og samlende vært i DR's OL-studie på toppen af Experimentarium i Hellerup bliver Tina Müller, men også Ulla Essendrop og Mette Bluhme Rieck får plads i værtsstolen, afslører DR. (PR)Agnete Schlichtkrull/DR/Free

DR har sat holdet, som skal guide seerne gennem OL, der afholdes fra den 23. juli til den 8. august i Tokyo.

Gennemgående og samlende vært i DR's OL-studie på toppen af Experimentarium i Hellerup bliver Tina Müller, mens Mette Bluhme Rieck og Ulla Essendrop vil lave løbende indskiftninger i værtsstolen.

Ulla Essendrop og Mette Bluhme Rieck udgør værtsduoen i dagtimerne, og om aftenen samler Tina Müller så op på dagens sportslige præstationer.

Det oplyser DR i en pressemeddelelse.

Både ude og hjemme

DR stiller både med et hjemme- og et udehold, som hver dag giver seere, lyttere og brugere overblik over de danske atleters jagt efter guldet.

På tv er DR's hold i Tokyo kommentatorerne Henrik Liniger, Jan Harkamp og Frederik Lindved. Og de tre får selskab af medkommentatorerne Lars Krogh Jeppesen, Christian Munk Petersen og Hans-Kristian Vittinghus.

Assisterer værterne

Fra den japanske metropol vil også Kim Bildsøe Lassen, Josefine Høgh, Lotte Friis og Kristian Mosbæk assistere værterne hjemme i studiet i Danmark.

På radioen vil lytternes øjne og ører i Tokyo være Morten Hausborg, Jens Ole Sørensen og Frederikke Muff, oplyser DR videre.

Samler højdepunkter

DR1 sender fra OL-døgnets begyndelse klokken 8.00 dansk tid og dagen igennem.

Mellem konkurrencerne samles der op på resultaterne, og fra klokken 15.30 til klokken 18.30 vil der være nedklip fra dagens højdepunkter.

Går efter guldet

Om aftenen vil et OL-magasin runde dagens vigtigste præstationer af.

På DR2 er der også liveudsendelser om natten, når der er vigtige konkurrencer, der afvikles samtidig, lyder det.

Danmark sender cirka 100 atleter i omkring 20 sportsgrene til Tokyo, og ambitionen fra Danmarks Idrætsforbund er, at de danske atleter skal hive mellem 8 og 10 medaljer hjem.

Håndboldherrernes landstræner, Nikolaj Jacobsen, har allerede meldt ud, at holdet går efter at genvinde guldet efter OL-triumfen i Rio de Janeiro tilbage i 2016.

Del din kommentar