60 år: Fik kort politisk karriere 

Uden politisk erfaring blev Charlotte Sahl-Madsen hevet ind som videnskabsminister og stod blandt andet over for Penkowa-sagen

Offentliggjort

Da Lars Løkke Rasmussen som Venstre-statsminister tilbage i februar 2010 præsenterede sin nye regering efter en rokade, blev der trukket en kanin op af hatten som videnskabsminister.

For De Konservatives daværende leder Lene Espersen hev erhvervslederen Charlotte Sahl-Madsen uden politisk erfaring med ind på ministerholdet.

Det blev dog en kortere fornøjelse i dansk politik for Charlotte Sahl-Madsen, der i dag er fyldt  60 år.

Efter kun lidt over halvandet år som minister for videnskab, teknologi og udvikling kom rød blok til magten i oktober 2011.

Kendt skikkelse

Charlotte Sahl-Madsen stillede ellers op for De Konservative ved folketingsvalget i 2011, men selv om hun var en kendt skikkelse i det sønderjyske og havde en ministertitel, snuppede Mike Legarth partiets ene mandat efter partiets katastrofevalg.

Og det var enden på den politiske karriere.

I dag husker hun blandt andet tilbage på Milena Penkowa-sagen, der rullede, mens hun var minister.

Dømt for dokumentfalsk

Penkowa var en succesfuld hjerneforsker på Københavns Universitet, der siden blev dømt for dokumentfalsk og også havde fusket med sine forskningsresultater.

- Penkowa-sagen gav jo anledning til at præcisere universitetsbestyrelsens ansvar og understrege vigtigheden af forskningsmæssig lødighed, siger Charlotte Sahl-Madsen om tiden som minister, som hun kalder "vigtige år" og for en "dynamisk periode".

Inden ministertjansen havde hun haft en bred vifte af roller i det danske erhvervsliv.

I spidsen for

I slutningen af 1980'erne var hun arrangementschef på Herning Kunstmuseum, hvorefter hun gennem 10 år var direktør for Ebeltoft Glasmuseum.

Fra 2000 til 2004 var hun tilknyttet Lego som udviklingschef og direktør for Legio VisionLab.

Det var herfra, Jørgen Mads Clausen hentede hende til Als og Danfoss, så hun kunne stå i spidsen for hans lærings- og oplevelsespark, Danfoss Universe, hvilket hun gjorde frem til 2010.

Også præsident

Efter den politiske karriere har Charlotte Sahl-Madsen blandt andet været direktør for Børnenes Hovedstad i Billund, hvor hun stoppede i november sidste år.

Hun er i dag præsident i den internationale organisation United Co-Creation Lab, der fremmer samspillet mellem børn og unge og beslutningstagere om fremtidens løsninger.

Desuden er hun arbejdende formand i flere bestyrelser heriblandt OneCollection, der producerer møbler af Finn Juhl.

Privat er Charlotte Sahl-Madsen kæreste med kunstner Jens Overgaard Christensen og bor på Venø i Limfjorden.

Tilbage i februar 2010 blev Charlotte Sahl-Madsen udnævnt til minister for videnskab, teknologi og udvikling. En post hun besad frem til oktober 2011.
Powered by Labrador CMS