Skip to main content

Bryder ud i gråd efter sejr i juniorbagedysten

Selv om 15-årige Mille Høgsbjerg Bækkegaard Jensen har vundet titlen og trofæet, er venskaberne og selvtilliden den største sejr

Efter at have mestret mousser og fondant og lavet kreative kagekreationer kan Mille Høgsbjerg Bækkegaard Jensen nu kalde sig for vinderen af "Den store juniorbagedyst" 2022.

- Det er så surrealistisk. Jeg blev helt vildt overrasket og sindssygt glad, lyder det fra den 15-årige skoleelev fra Snejbjerg i Herning.

Kunne ikke holde tårerne tilbage

Glædestårerne glimtede om kap med guldkonfettien, der dryssede ned over den nybagte vinder.

- Hele mit liv handlede om bagedysten i den periode, så det betød bare alt lige der, siger Mille Høgsbjerg Bækkegaard Jensen, som har set finalen derhjemme sammen med sin mor, bonusfar, mormor og bedste veninde.

Fire juniorbagere stod i finalen, der bestod af to udfordringer.

Svære udfordringer i finalen

Først skulle der kreeres macarons, den søde og sprøde franske klassiker, inden det store mesterværk ventede, hvor finalisterne skulle imponere dommerduoen, Markus Grigo og Katrine Foged Thomsen, med farverig glaze.

Mille Høgsbjerg Bækkegaard Jensen høstede især stor ros for sine smagssammensætninger og den flotte finish.

- Men jeg havde alligevel ikke turdet håbe på, at jeg ville vinde, fordi de andre er så megagode, siger hun.

Meldte sig til spontant

Det er kun halvandet års tid siden, at Mille Høgsbjerg Bækkegaard Jensen begyndte at bage. 

Lidt spontant meldte hun sig så til "Den store juniorbagedyst", efter at en af følgerne på hendes Instagram-konto, hvor hun deler sine kagekreationer, havde opfordret hende til det.

Det lykkedes at bage sig hele vejen til tops.

Har fået troen på sig selv

Men selv om hun har vundet titlen og trofæet, er det ikke den største sejr - det er alle venskaberne, hun har fået på kryds og tværs med de andre unge bagestjerner, sammen med troen på sig selv.

- Når jeg var inde i teltet, syntes jeg aldrig, mine kager var helt perfekte. Men når jeg hørte dommernes ros, tænkte jeg: "Okay, den var faktisk god nok, og jeg var også god nok".

- Trofæet er et kæmpe selvtillidsboost og et bevis på, at man kan, hvad man sætter sig for, siger Mille Høgsbjerg Bækkegaard Jensen og tilføjer:

Hårdt og udmattende

- Det er ikke, fordi det hele bare har været fedt. Der har også været dage, hvor jeg har været træt og udmattet og næsten ikke gad at bage den samme kage flere gange. Men jeg gjorde det alligevel, for jeg vidste, det gav pote.

Og det gjorde det.

Mille Høgsbjerg Bækkegaard Jensen imponerede især dommer Markus Grigo med sine jordbær- og peanutbutter-macarons. (PR-foto).
Mille Høgsbjerg Bækkegaard Jensen imponerede især dommer Markus Grigo med sine jordbær- og peanutbutter-macarons. (PR-foto).Agnete Schlichtkrull/DR/PR-foto/Free

Det skal hun nu

Efter sommerferien skal den unge bagestjerne i 9. klasse, og så planlægger hun at tage 10. klasse på en efterskole, der har bagning som valgfag.

- Efter bagedysten gik der en måned, før jeg havde lyst til at lave en mousse igen. Jeg havde tænkt på kage, snakket om kage, drømt om kage og lavet kage i en lang periode.

- Det hele var bare kage. Så der holdt jeg lige en pause, siger Mille Høgsbjerg Bækkegaard Jensen med et grin.

Er ikke bange mere

Men derefter har hun nærmest ikke forladt køkkenet igen.

- Jeg elsker at bage lige så meget, som jeg gjorde før, siger den nybagte vinder.

- Jeg skal lige finde ud af, hvad jeg egentlig gerne vil med det. Men jeg tager alt, som det kommer, og ser, hvor det bærer mig hen.

Del din kommentar