Skip to main content

Efter filmsucces: Opfølger på vej

Den nye film om Hvidstensgruppen fortsætter, hvor den første film slap

Instruktør Anne Grethe Bjarup Riis er tilbage i instruktørstolen ni år efter, at hun instruerede den første film om familien Fiil og deres kamp mod den tyske besættelse af Danmark.
Instruktør Anne Grethe Bjarup Riis er tilbage i instruktørstolen ni år efter, at hun instruerede den første film om familien Fiil og deres kamp mod den tyske besættelse af Danmark.Henning Bagger

Så er der endnu en film på vej om Danmark under besættelsen, men denne gang vil mange kunne genkende flere ansigter på lærredet. Senere på året udkommer der nemlig en opfølger til biografhittet "Hvidstengruppen" fra 2012.

Og allerede nu er det muligt at få et smugkig på filmen, da den første trailer med titlen "Hvidstengruppen 2: De efterladte" netop er landet.

"Hvidstengruppen" var i 2012 den mest sete biograffilm i Danmark.

Filmen er opkaldt efter den danske modstandsgruppe, som kæmpede mod tyskerne under besættelsen af Danmark i 1940'erne. En kamp, som især endte i tragedie for familien Fiil, der stod bag gruppen.

Film om familiens kvinder

Den nye film fortsætter, hvor den første film slap. Kort tid efter at de mandlige medlemmer af familien Fiil er blevet henrettet, følger man de to søstre i familien, som kæmper for overlevelse efter de er blevet sendt til tyske fangelejre. Imens kæmper deres mor for at få dem hjem.

Filmen er baseret på interviews, dagbøger og breve, som forsøger at skabe en virkelighedsnær fortælling om kvindernes historie.

Vender tilbage i rollerne

I filmens hovedroller møder vi igen Marie Bach Hansen som storesøsteren Tulle, Laura Winther Møller som lillesøsteren Gerda og Bodil Jørgensen som Fiil-familiens matriark, Gudrun.

Tilbage i instruktørstolen er Anne Grethe Bjarup Riis, som også instruerede den første film. Det samme er manuskriptforfatteren Torval Lervad, som har skrevet manuskripterne til begge film.

"Hvidstengruppen 2: De efterladte" får premiere den 25. december i biografer landet over.

Del din kommentar