Skip to main content

Gjorde karriere i helt anden branche

Maria Bramsen blev popstjerne i en ung alder. Siden gjorde hun karriere i en helt anden branche, for så at vende tilbage til rødderne med Anne Dorte Michelsen

Maria Bramsen med de viltre mørke krøller og det store smil var en af landets mest populære sangerinder op gennem 80'erne og 90'erne.

Sammen med den anden forsanger, Anne Dorte Michelsen, stod hun helt forrest i det populære orkester Tøsedrengene og skrålede "indianer, søn af alt der gror" og "sig, du ka' li' mig" til publikums store begejstring.

Fylder 60

Hun var bare 17 år, da Tøsedrengene slog igennem. Den 16. marts fylder hun 60 år.

Det krøllede hår skyldes en mor, der stammede fra Barbados. 

Men i barndommen var det svært at være anderledes i Danmark, og Maria Bramsen blev en pige, der ikke var vild med at være sammen med mange mennesker.

En fest

Opvæksten i et musikalsk hjem fornægtede sig dog ikke. 

Hun kom på musikgymnasiet Sankt Annæ i København. Da hun oplevede glæden ved at være en del af en gruppe, blev det et vendepunkt.

Hun har kaldt årene i Tøsedrengene for en fest og mere en livsstil end et job. 

Ray Dee Ohh

Men i 1985 gik bandet i opløsning. Siden kom hun med i Ray Dee Ohh. Her flankeret af Caroline Henderson skulle hun igen ikke stå alene i front.

Men efter fire år sadlede hun helt om og begyndte på Danmarks Designskole, hvor hun blev uddannet grafiker.

Sammen med medstuderende startede hun bagefter tegnestuen "Gul stue". Hun har lavet tegnefilm og børnebøger samt illustrationer til et hav af forlag og magasiner.

Så gik der tid med det

Dog med musikalske afstikkere for at indsynge nogle af "Åh-Abe"-klassikerne.

Så gik der tid med det. Hun fik noget at bruge tiden til.

Skæbnen ville dog, at hun rendte ind i sin gamle kollega Anne Dorte Michelsen, som lokkede hende tilbage til en revival med de gamle klassikere - nu i gruppen "Anne Dorte s "Toppen af Poppen" i et felt af meget yngre kolleger.

Hun er i dag bedstemor til tre og har tre voksne børn sammen med sin mand gennem mere end 30 år, musiker og debattør Simon Vest Hansen, som hun mødte i Ray Dee Ohh.

Maria Bramsen fotograferet ved et pressemøde på TV 2's "Toppen af Poppen" i 2021.

Maria Bramsen fotograferet ved et pressemøde på TV 2's "Toppen af Poppen" i 2021. 

Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Del din kommentar